Ексклюзиви
середа, 30 серпня 2006 10:17

Кабмін заборонив Ющенку давати доручення уряду

 

У вівторок, 29 серпня, перший віце-прем"єр Микола Азаров провів спільне засідання трьох урядових комітетів, на якому було ухвалено рішення зменшити повноваження Президента та заборонити йому давати доручення уряду. Про це пише газета "КоммерсантЪ-Україна".

Як повідомляє видання, передбачалося, що головним питанням засідання стане ухвала про Одеський інститут сухопутних військ, який планувалося перенести до Львова.

Проте, як з"ясувалося пізніше, головним питанням засідання стало скорочення повноважень Президента Віктора Ющенка у зв"язку з положеннями нової редакції Конституції.

- Ми усуваємо право Президента давати доручення уряду, а також залишаємо за ним можливість припиняти рішення одночасно зі зверненням до суду, - повідомив виданню замміністра Кабінету міністрів Олександр Лавринович.

Уряд також ухвалив рішення залишити основну базу інституту сухопутних військ в Одесі і не переносити її до Львова. При цьому, не дивлячись на те, що в Львові все ж таки буде створений інститут, головним залишиться одеський вуз.

Як повідомляє газета, на засіданні було припинено виконання одного з останніх розпоряджень колишнього прем"єр-міністра Юрія Єханурова - про надання регіонам додаткових субвенцій у розмірі 1,5 млрд грн.

Засідання відбулося за відсутності прем"єр-міністра Віктора Януковича, який зараз перебуває в короткочасній відпустці в Криму. Заміщає його перший віце-прем"єр Микола Азаров.

Загальне засідання комітетів тривало майже 20 хвилин, повідомляє proUA.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін заборонив Ющенку давати доручення уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути