середа, 09 січня 2013 10:42

Кабмін сьогодні не розглядатиме аферу з LNG-терміналом

Кабмін сьогодні не розглядатиме аферу з LNG-терміналом
Спочатку комісія доповість особисто Миколі Азарову. Фото: facebook.com

Кабінет міністрів України відклав розгляд результатів роботи комісії з перевірки обставин підписання угоди про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу. "На сьогоднішньому засіданні уряду це питання розглядатися не буде. Воно буде розглянутий на наступному тижні", - повідомив журналістам у середу міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

За його словами, комісія вже прийняла рішення з цього питання, а відстрочка розгляду цієї теми на засіданні уряду пов'язана з тим, що спочатку потрібно особисто доповісти про результати проведеної роботи прем'єр-міністру Миколі Азарову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каськів "владнав" конфлікт з іспанцями: LNG-терміналу в Україні вони бажають успіхів

"Потрібно особисто доповісти прем'єр-міністрові, для того, щоб визначити всі моменти, які були під час підписання угоди", - додав він.

Як повідомлялося, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України 26 листопада 2012 підписало угоду про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Одеській області.

З іспанської сторони документ підписав Джорді (Хорді) Сарда Бонвехі, який раніше також фігурував у якості представника компанії Enegas (Іспанія), нібито зацікавленої в інвестуванні в український LNG-термінал.

Однак компанії Gas Natural Fenosa і Enegas заявили, що жодних документів не підписували, а Джорді Сарда Бонвехі не є їх представником. Іспанські компанії також додали, що не розглядають питання участі в консорціумі з будівництва LNG-терміналу в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каськіва заявили, що скандал з угодою на $1 мільярд вичерпаний

Як пояснив куратор Національного проекту "LNG-термінал" Віталій Дем'янюк, Дж. Сарда Бонвехі є професійним комерційним представником, працює в інтересах багатьох іспанських компаній.

За даними західних ЗМІ, 43-річний бізнесмен з Барселони Дж. Сарда Бонвехі був раніше інструктором з лижного спорту

Об'єднана опозиція "Батьківщина" вимагає притягнути до відповідальності президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколу Азарова й голову Госінвестпроекта Владислава Каськіва за угоду по співпраці в рамках будівництва LNG-терміналу з "невідомим іспанським інвестором".

Зараз ви читаєте новину «Кабмін сьогодні не розглядатиме аферу з LNG-терміналом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути