Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2018 15:34

Кабмін просять допомогти сім'ям політв'язнів

Кабмін просять допомогти сім'ям політв'язнів
У бюджеті на 2018 рік виділені кошти на адвокатську допомогу ув'язнених у Криму українців. Фото: shutterstock.com

Віце-спікер Ірина Геращенко та омбудсмен Людмила Денісова подали уряду запит про виділення соціальної допомоги родинам українських політв'язнів.

Про це Геращенко повідомила у Facebook.

"Нема жодного пояснення бездіяльності уряду в питаннях підтримки родин заручників і політв'язнів. Всі ці роки їм допомагають волонтери, добрі люди, бізнес, до якого ми звертаємося з проханнями, ми особисто. Водночас у бюджеті на 2018 рік виділені кошти на адвокатську допомогу тим, кого утримують в окупованому Криму, на підтримку родин...

Список політв'язнів є в заяві ВР, гроші закладені в бюджет, я з колегами зареєструвала кілька законодавчих ініціатив, як врегулювати це питання соцдопомоги на законодавчому рівні. Але у нас з омбудсменом є питання: чому уряд не може прийняти постанову і вирішити проблему за сім місяців, чому їм не болить? Спрямували спільний запит і пропозицію на уряд і сподіваємося на вирішення цього питання", - написала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їх тримають у заручниках" - Мін'юст підготував позов до Росії щодо політв'язнів

Весною 2014 року, після початку збройної агресії, Росія почала затримувати громадян України і створювати з них злочинців для пропагандистського телебачення. Зараз у російських в'язницях незаконно утримують понад 70 українських політв'язнів.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін просять допомогти сім'ям політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути