Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2020 14:00

Кабмін попросили урізати виплати силовикам заради лікарів та військових

  Екс-президент Петро Порошенко розкритикував урядові зміни до бюджету
Екс-президент Петро Порошенко розкритикував урядові зміни до бюджету

Під час епідемії високі зарплати мають бути тільки у лікарів та військових. Не можуть силовики, прокурори, слідчі ДБР отримувати високі зарплати, коли не вистачає грошей на медицину.

Про це заявив лідер партії "Європейська Солідарність", п'ятий президент Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв'ю телеканалам "Прямий", "Еспресо" та "5 канал".

Він розкритикував зміни до бюджету, які підготував уряд.

"Саме ми внесли пропозицію – опозиційні фракції включно з "Європейською Солідарністю", щоб ми обмежили заробітні плати, які собі попризначали новоявлені "нові обличчя" в уряді, новоявлені "нові обличчя" у корпоративному секторі економіки, у державних підприємствах, у спостережних радах. Вони собі повиписували сотні тисяч, якщо не мільйонні зарплати. Ми сказали "ні". Максимум – десять мінімальних зарплат. Це 47 тисяч, і так висока заробітна плата, не збідніють. Хоча б на час дії коронавірусу", – переконаний Порошенко.

"Вони прийняли це рішення в проекті бюджету – що стосується державних службовців. А всіх цих прокурорів, слідчих ДБР, інших чиновників, які називаються державними службовцями – їм зарплати залишили. Ми сказали – так не пройде", – наголосив Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін попросили урізати виплати силовикам заради лікарів та військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути