середа, 16 лютого 2011 16:51

Кабмін може знизити "елітні" пенсії

Кабінет Міністрів України розглядає можливість обмежити високі пенсії для тих, хто вже їх отримує, а не тільки для тих, хто буде їх отримувати після законодавчого оформлення пенсійної реформи.

Про це повідомив, виступаючи в ході парламентських слухань, віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко.

За його словами, уряд відкоригує проект пенсійної реформи за результатами її обговорення.

"Перше. Ми вводимо обмеження на максимальні пенсії. Ви пам'ятаєте, що в нашій пропозиції це обмеження становило 12 мінімальних пенсій. На всіх зустрічах всі люди говорили: чому ця норма стосується тільки новопризначених пенсій? Поширюйте цю норму на всіх пенсіонерів. Ми говорили про 22-й статті Конституції України (яка не допускає обмеження існуючих прав і погіршення умов для громадян, - ред.), багато хто говорив: прочитайте статтю 24, в якій мова йде про те, що для всіх українців мають бути рівні можливості. Тому я вважаю , що таку пропозиція до Кабінету міністрів ми б сприйняли. Більш того, ми вважаємо, що максимальний розмір пенсій не повинен перевищувати 10 мінімальних пенсій за Україну", - підкреслив віце-прем'єр.

Крім того, уряд пропонує запровадити більш плавний графік підвищення вислуги років для військових необхідної для виходу на пенсію.

"Підвищення з 20 до 25 років буде запропоновано провести не за п'ять, а за десять років, за шість місяців на рік. Також пенсійний вік для держслужбовців - чоловіків буде запропоновано підняти не разово з 2013 року, а з 2014-го протягом чотирьох років ", - додав чиновник.

Крім того, Кабмін пропонує до 1 січня 2016 року брати при бажанні в якості базової заробітну плату до 2000 року для визначення розміру пенсії.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр заявляв, що уряд не має права скорочувати пенсії, навіть максимальні.

"Ми не можемо скорочувати ті максимальні пенсії, які є сьогодні. Ми передбачаємо тільки не індексувати їх до тих пір, поки вони не досягнуть розміру дванадцяти мінімальних пенсій", - зазначав Тігіпко.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Кабмін може знизити "елітні" пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути