Ексклюзиви
вівторок, 22 серпня 2017 09:00

Кабмін Гройсмана порівняли з авто, яке швидко заведеться

Кабмін Гройсмана порівняли з авто, яке швидко заведеться
"Якщо порівняти Кабмін з автомобілем, то тепер він заведеться швидше" - каже політолог Віктор Таран. Фото: Facebook

Реформа всередині Кабміну дасть позитивний результат. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Якщо порівняти Кабмін з автомобілем, то тепер він заведеться швидше, їхатиме краще, витрачатиме менше бензину, щоб дістатися цілі.

Система є калькою з європейських моделей. У міністерствах створять нові підрозділи – директорати. Вони відповідатимуть за формування державної політики в окремих галузях та стратегічне планування. Паралельно міністерства позбавлять невластивих повноважень. Вони прямо не управлятимуть держпідприємствами та не інспектуватимуть. А впроваджуватимуть реформи. Тому ризики корупції зменшаться.

У директоратах чиновники не перекладатимуть папери, а займатимуться аналітичною роботою. Міністр прийматиме рішення на основі запропонованих директоратом 3-4 варіантів. Він обиратиме стратегію.

Хороші аналітики у міжнародних корпораціях заробляють мінімум по декілька тисяч доларів. Одна справа, коли чиновник перекладає папери, друга - коли пише серйозну аналітику реформування галузей. І така робота вартує тих 70 тисяч. Діяльність директоратів оцінимо через півроку, як вони відпрацювали гроші. А суспільство потім питатиме з міністрів. Якщо директорат отримає за півроку зарплати на мільйон гривень, а реформами зекономлять 20 мільйонів, то це плюс. Самі ж реформи мають бути максимально зручні для українців. Директорати працюватимуть на базі 10 міністерств наступний рік. У подальшому ця модель буде в інших міністерствах", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман закликає "вправляти мізки" прокурорам, сбушникам

Кабінет міністрів створює нові підрозділи - директорати, керівники яких отримуватимуть 70 тис. грн на місяць. Крім того уряд тимчасово збільшив чисельність співробітників 10 міністерств на 748 осіб та секретаріату уряду на 180 осіб для набору фахівців із питань реформ.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін Гройсмана порівняли з авто, яке швидко заведеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути