понеділок, 23 липня 2012 15:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Через непорядних суддів "Батьківщина" може відкласти з'їзд партії

Через непорядних суддів  "Батьківщина" може відкласти з'їзд партії
Сергій Соболєв обурений цинічністю суддів. Фото: liga.net

Чергове засідання у судовій справі Юлії Тимошенко навмисно призначили на день, коли мав відбутися з'їзд партії "Батьківщина" а також позачергова сесія Верховної Ради.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів Сергій Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість народних депутатів приховують від людей свої статки - "ЧЕСНО"

"На усюди вистачить, але питання не в тому. Якщо до сьогодні хоча б у когось були сумніви, щодо справедливого, неупередженого судочинства, то після призначення дати на 31 липня, всім зрозуміло, звідки віддаються накази непорядним суддям, які забули, що таке суддівська присяга і що таке суддівська мантія", - наголосив політик.

Соболєв також не виключає, що через це "Батьківщина" може навіть відкласти власний з'їзд.

"У нас вистачить сил, можливий навіть варіант перенесення з'їзду — я не готовий сказати, але навіть якщо і з'їзд і сесія парламенту і суд будуть в один день, ми домовимось, яким чином працювати", - додав він.

Щодо того, чи будуть у суді по Тимошенко 31 липня прийняті якісь важливі рішення, політик наголосив, що її вчергове спробують насильно вивезти з лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підкупом на виборах можна набрати додаткових 5-10% - політолог

"Я думаю, можливий прецидент доставки її у суд, оце ключове. Там затягується справа у Вищому кримінальному суді, це вже третій раз засідання відкладається, далі відкладати вже неможливо, бо далі це вже відкриває шлях до Європейського суду. Тому для них ключове — запустити малу справу по ЄЕСУ, щоб перебити усі інші інформприводи", - пояснив нардеп.

Водночас про те, чи планується присутність опозиції на позачерговій сесії Верховної Ради, Соболєв каже так: "Спочатку подивимось, який буде порядок денний, а тоді вже далі діятимемо. Інформація про суд надійшла кілька годин тому, і треба почекати. Але вони все роблять для того, щоб змінити спікера".

Зараз ви читаєте новину «Через непорядних суддів "Батьківщина" може відкласти з'їзд партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути