понеділок, 10 листопада 2008 11:13

Через Луценка у спецпідприємста заберуть право на виготовлення закордонних паспортів

Заступник голови РНБО Степан Гавриш заявив, що держава збирається монополізувати виготовлення закордонних паспортів, відібравши його у консорціуму ЄДАПС, який зараз займається виготовленням спеціальних персоніфікованих сторіночок.

"Ситуація не влаштовує Президента, та як ми з"ясували, і уряд. Є необхідність повернути цей ринок в управління держави", — пояснив Гавриш. Він також заявив, що концерн ЄДАПС отримує від виготовлення паспортів надприбуток і фактично є монополістом, пише Сегодня.

В ЄДАПСі називають звинувачення політичними інтригами, ніби, хтось щось не поділив з главою Юрієм Луценком, який співпрацює з концерном (у тому числі і відкриваючи центри щодо прискорення видачі закордонних паспортів).

"Кілька днів тому ми написали відкритий лист президентові, де виклали свою позицію. Зокрема, ми вказали, що наша частка у виробництві, наприклад, паспортів — близько 30-40 відсотків. Ми робимо тільки бланки, на які наносяться дані особи. Останнім займаються державні структури. Друкує паспорти держкомбінат "Україна". Про яку монополію йде мова?" — заявив голова прес-служби ЄДАПСу Олександр Дранніков.

За його словами, про майбутню паспортну реформу — видачу нових паспортів з біометричними даними (реформа потрібна для надання Україні перспективи безвізового режиму з ЄС) — консорціум знає і готується прийняти участь в конкурсі на виробництво таких паспортів. "Сподіваємося, що якусь частку роботи ми виконуватимемо і при виготовленні нових паспортів", — говорить Дранніков.

Зараз ви читаєте новину «Через Луценка у спецпідприємста заберуть право на виготовлення закордонних паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути