субота, 05 лютого 2022 21:46

Ізраїль заборонив країнам Балтії постачати свою зброю Україні

Ізраїль заборонив країнам Балтії постачати свою зброю Україні
Ізраїль блокуватиме постачання своєї зброї Україні. Фото: Pexels

Міноборони Ізраїлю повідомило Естонії, Латвії та Литві, що їх можливий запит про передачу Україні зброї ізраїльського виробництва буде відхилено.

Про це повідомило Breaking Defense.

Це сталося після оголошення країнами Балтії про отриманий дозвіл від США на передачу Україні зброї американського виробництва.

Як і в США, в Ізраїлю є правила для кінцевих споживачів щодо зброї. Країна-покупець може відправлити обладнання третій стороні лише з дозволу початкового виробника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У світлі ситуації" - ізраїльтян в Україні попросили заповнити анкети для посольства

"Рішення про заборону Ізраїлю було викликане побоюваннями, що Україна прагнутиме отримати протитанкові комплекси Spike, спільного німецько-ізраїльського виробництва", - йдеться у повідомленні.

У Міністерствах оборони країн Балтії цієї інформації не підтвердили, Міноборони Ізраїлю також відмовилося коментувати цю інформацію.

" Все, що має хоч найменше відношення до ситуації в Україні, має на увазі розгляд можливих наслідків на дуже високому рівні", - пояснив виданню ізраїльський експерт у галузі оборони.

Влада Ізраїлю не вірить у можливість повномасштабної війни між Росією та Україною найближчим часом. Про це сказав міністр закордонних справ Яір Лапід. Він каже, що Ізраїль потрапив у складну ситуацію. Друга за величиною єврейська громада живе в Росії, а п'ята – в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль заборонив країнам Балтії постачати свою зброю Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути