вівторок, 09 березня 2021 04:20

Ізраїль не визнає вакцини, якою прищеплюють українців

Ізраїль не визнає вакцини, якою прищеплюють українців
Ізраїль не хоче визнавати вакцину. Фото: Reuters

Україна веде з Ізраїлем переговори про відновлення туристичних подорожей на підставі визнання результатів вакцинації.

Процес гальмує те, що Ізраїль поки що відмовляється визнавати вакцину Covishield, яку виробляють в Індії за ліцензією Astra Zeneca. Саме вона застосовується в Україні, в той час як громадян Ізраїлю вакцинують препаратами від Pfizer і Moderna, розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Хасиди, які є основними туристами в Україні, звертаються до українського посольства, запитують щодо дій українського уряду в майбутньому, тому що збираються відвідати Умань та інші місця паломництва, чи потрібен так званий паспорт вакцинації. Ми над цим питанням працюємо спільно, і найближчим часом будемо вирішувати", - розповів дипломат.

"Сьогодні як раз були переговори про взаємне визнання так званих паспортів вакцинації. У нас з цим поки що проблеми, оскільки ті вакцини, які застосовуються українським урядом, Ізраїль поки не збирається приймати", - додав посол, відзначивши високий рівень вакцинації населення Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сovid-19 від вакцин заразитися неможливо. МОЗ розвінчує фейки

24 лютого в Україні почалася вакцинація від коронавируса препаратом Covishield (торгова назва виробляється в Індії вакцини AstraZeneca). Поки вакциновано 17 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не визнає вакцини, якою прищеплюють українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути