середа, 24 жовтня 2012 21:52

Виборці УДАРу вже через кілька місяців можуть пошкодувати за свій вибір - політолог

Виборці УДАРу вже через кілька місяців можуть пошкодувати за свій вибір - політолог
Михайло Басараб: УДАР перетвориться на парламентське болото. Фото: www.facebook.com

Виборці УДАРу вже через кілька місяців після виборів можуть пошкодувати за свій вибір.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"В українському суспільстві зараз, здається, надзвичайно перевищені очікування від особи Кличка і партії УДАР. Насправді, я думаю, що це дуже велика ілюзія і дуже багато виборців, які передумали голосувати за "Батьківщину" і "Свободу" і вирішили віддати свій голос за УДАР, дуже серйозно пошкодують вже буквально через кілька місяців, коли стане зрозуміла справжня суть цієї політичної сили", - наголосив він.

Політолог припустив, що після виборів в УДАРі можуть початися внутрішні суперечності і навіть ворогуючі групи.

"У мене немає жодних сумнівів, що ця політична сила перетвориться на парламентське болото. Це політична сила, яка розлетиться неформально на кілька окремих груп впливу, які, можливо, навіть будуть ворогувати між собою. Проблема в тому, що українці ледачі люди і не обтяжують себе тим, щоби поцікавитися, співставити деякі факти", - наголосив він.

Басараб переконаний, що УДАР у новому парламенті може голосувати по-різному, в залежності від груп впливу всередині політичної сили.

"У мене є всі підстави вважати, що у парламенті це буде політична сила, яка буде голосувати конюктурно, виходячи з інтересів тих чи інших груп впливу в середині цієї політичної сили, або людей, чи депутатів, які будуть впливати на політику партії УДАР. Крім того, в цій політичній силі перебувають люди з діаметрально протилежними ідеологічними поглядами", - підкреслив експерт.

Він додав: "Тому я стверджую, що ця політична сила буде не однорідною і розділиться навіть на можливо конфліктуючі групи. З цього я роблю висновок: це дуже велика ілюзія і дуже велике розчарування для багатьох виборців, які збираються голосувати за цю політичну силу. Тому що заявлена позиція УДАРу абсолютно не відповідає тому, що буде відбуватися в парламенті".

Водночас, говорячи про імовірну співпрацю партії Кличка з опозицією чи з владою, Басараб підкреслив:

"Можливо з опозицією буде якась ситуативна співпраця. Але я абсолютно переконаний, що партія УДАР — це політична сила, яка буде займати особливу позицію з тих чи інших питань. І ця позиція не завжди буде перетинатися з позицією "Батьківщини" і "Свободи". І ця позиція партія УДАР в багатьох голосуваннях буде перетинатися з інтересами чинної української влади й інтересами впливових олігархічних груп".

Зараз ви читаєте новину «Виборці УДАРу вже через кілька місяців можуть пошкодувати за свій вибір - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути