вівторок, 09 січня 2018 13:47

З кишень українців британським юристам заплатять понад 57 млн грн

З кишень українців британським юристам заплатять понад 57 млн грн
Мін'юст уклав угоду з британськими юристами на понад 57 млн грн. Фото: відкриті джерела

Міністерство юстиції оплачує по $50 київське таксі британським юристам, які захищають Україну у суді проти олігарха Ігоря Коломойського.

Про це пишуть "Наші гроші".

27 грудня Міністерство уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою "Latham & Watkins (London) Llp" (Британія) про юридичні послуги на $2,07 млн, або близько 57,90 млн грн. Про це повідомляється у системі "Прозорро".

До кінця року фірма представлятиме Україну в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольм (Швеція) у справі за позовами міноритарних акціонерів ПАТ "Укрнафта" – кіпрських компаній "Littop Enterprises Limited", "Bridgemont Ventures Limited" та "Bordo Management Limited", пов'язаних з групою "Приват".

Мінюст уклав із "Latham & Watkins Llp" угод щодо цієї справи приблизно на $6,45 млн.

За нинішньою угодою, найдорожче коштують послуги партнерів Себастьяна Зеельмана-Еггеберта і Чарльза Клейпула – $1 013 за годину.

За кошторисом, фотокопіювання та друк пакетів документів коштує $0,10 за сторінку, переклад – $40-50 за сторінку, авіаподорожі– $850 за особу в один бік, обід у Києві – $50 на день за особу, таксі Києвом – $50 за подорож і $81 за подорож в аеропорт, проживання в готелі в Києві – $350 на добу за особу. Остання ціна приблизно відповідає цінам звичайних номерів у київському готелі "Hilton".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів про зустріч з Коломойським

НАК "Нафтогаз України" належить 50% +1 акцій ПАТ "Укрнафти". Групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами Приватбанку, - близько 42% акцій.

Зараз ви читаєте новину «З кишень українців британським юристам заплатять понад 57 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути