вівторок, 01 листопада 2011 12:44

Іващенку у СІЗО загрожує параліч - адвокат

Іващенку у СІЗО загрожує параліч - адвокат

Київські лікарі дійшли висновку, що якщо колишньому тимчасовому виконувачу обов'язки міністра оборони Валерію Іващенку, який обвинувачується у скоєнні службового злочину, найближчим часом не буде надано належного лікування в умовах стаціонару, йому загрожує параліч і як наслідок – інвалідність.

Про це заявив адвокат Іващенка Борис Нечипоренко, коментуючи рішення Печерського райсуду столиці вкотре залишити Іващенка під вартою, незважаючи на погіршення стану здоров'я.

"Згідно з висновками головного невропатолога Шевченківського району Києва, який за ініціативою пенітенціарної служби оглядав мого підзахисного у СІЗО, у нього має місце гостре порушення статодинамічних функцій хребта. Більш того, за висновками лікарів, у зв'язку із тим, що протягом тривалого періоду (з квітня 2011 року) в Іващенка спостерігається стійкий больовий синдром та оніміння правої нижньої кінцівки, це може призвести до паралічу та необхідності оперативного втручання, наслідком якого (у кращому випадку) буде інвалідність", – сказав адвокат.

При цьому адвокат підкреслив, що замість зміни запобіжного заходу судді знову "звернули увагу" СІЗО на ненадання підсудному необхідної медичної допомоги.

"І це – незважаючи на вже наданий для цього майже місячний термін, незважаючи на очевидну об'єктивну неможливість лікування мого підзахисного в умовах слідчого ізолятора, що раніше неодноразово офіційно підтверджувало і підтверджує керівництво СІЗО, посилаючись і на відсутність у медичній частині ізолятора неврологічного відділення, і на відсутність посади лікаря-невропатолога, яка взагалі не передбачена чинним штатним розкладом ізолятора", – зауважив Нечипоренко.

Зараз ви читаєте новину «Іващенку у СІЗО загрожує параліч - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути