пʼятниця, 10 червня 2011 20:33

Івано-Франківська обласна рада знайшла відповідальних за червоні прапори

Івано-Франківська обласна рада знайшла відповідальних за червоні прапори

Одне з головних політичних питань у порядку денному сесії Івано-Франківскьої обласної ради стосувалося подій 9 травня.

Голова фракції ВО "Свобода" в облраді Василь Скрипничук доповідав про виконання рішення обласної ради від 15 квітня ц. р. "Про звернення обласної ради "9 травня — День пам'яті", яким на території Івано-Франківщини було заборонено публічне використання, а також вивішування, демонстрування, встановлення у будь-якій формі антиконституційних червоних прапорів.

Як відомо, цим рішенням обл- і райдержадміністраціям, районним радам, міським головам міст обласного значення, селищним і сільським головам області, керівникам правоохоронних органів та їх структурним підрозділам було доручено забезпечити виконання на території області цього рішення. Скрипничук зазначив, що на державних установах області, приміщеннях державної та комунальної форм власності, інших спорудах жодних прапорів, окрім державних, справді не було встановлено.

"Але обласна державна адміністрація та її голова все-таки не повною мірою виконали рішення ради, адже проводили відзначення 9 травня не тільки під державними, а й під червоними прапорами, — наголосив далі В. Скрипничук. — Голова ОДА М. Вишиванюк, його заступники та інші державні службовці ОДА, міський голова міста Івано-Франківська В. Анушкевичус, міський голова міста Коломиї І. Слюзар, а також голова Коломийської РДА М. Негрич брали участь у проведенні 9 травня і виступали поруч із неконституційними прапорами неіснуючої держави з більшовицькою молотково-серпастою свастикою".

"Міліцейські кордони не дали можливості дійти до місця проведення заходів у м. Івано-Франківську депутатам обласної ради І. Дейчаківському, В. Немішу, В. Поповичу, М. Різнику, В. Скрипничуку, І. Шевчуку та десяткам депутатів інших рад. Вимоги депутатів пропустити їх для здійснення депутатської діяльності були невиконані, їм були створені перешкоди в цьому". У той же час міліція створила всі умови для порушення права й оберігала порушників права, що використовували неконституційні і заборонені прапори (в т. ч. у Коломиї охороняла невідомо від кого колону з червоними прапорами СРСР), в той же час не давши можливості громадянам під державними та партійними прапорами ВО "Свобода" з жалобними стрічками пройти вулицею Богдана Лепкого, хоча офіційний дозвіл івано-франківської міської влади на це було отримано.

Губернатор Вишиванюк нагадав усім присутнім, що 15 квітня з трибуни сесійної зали він зробив заяву, що червоних прапорів 9 травня на Івано-Франківщині не застосовуватимуть, і так сталося, адже на жодній адміністративній установі їх не було. Голова облдержадміністрації закликав об'єднувати зусилля в боротьбі за державу, а не на боротьбі між собою, і любити Україну конкретними справами, працювати на її об'єднання.

Після завершення обговорення цього питання обласна рада вирішила вважати недостатньою роботу облдержадміністрації,  міських голів Івано-Франківська і Коломиї та очолюваних ними виконкомів міськрад, управління МВС України в області щодо виконання рішення обласної ради від 15 квітня № 114-5/2011 "Про звернення обласної ради "9 травня — День пам'яті".

Також депутати порекомендували голові ОДА М. Вишиванюку, голові Коломийської РДА М. Негричу, міським голова Івано-Франківська — В. Анушкевичусу, Коломиї — І. Слюзару, начальникові управління МВС України в області В. Варцабі вжити заходів організаційно-дисциплінарного впливу стосовно осіб, безпосередньо відповідальних за недостатнє виконання зазначеного рішення.

Крім цього, обласна рада звернулася до керівництва і викладацького складу ВНЗ Прикарпаття із закликом відмовитися у майбутньому від примусового зібрання студентів на проведення різного роду політичних акцій, а також недопущення будь-якого політичного тиску на студентів.

 

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківська обласна рада знайшла відповідальних за червоні прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути