неділя, 01 липня 2012 13:45

Історична місія Януковича полягає саме в тому, що він приведе нас до тями - Корчинський

Історична місія Януковича полягає саме в тому, що він приведе нас до тями - Корчинський
За словами Корчинського, в Україні можна побороти корупцію. Фото: ru.tsn.ua

Найголовніша проблема українців в тому, що вони "догулюють застій". Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський.

"Вони ще не прокинулися. На сцену не вийшло покоління, яке не вірить, що тюрма збудована саме для нього. Українці поводяться як дуже старі люди. А мали б бути як молодь. У Європі найактивніша частина публіки — це студентство. А в нас — найпасивніша. Активних одиниці", - зауважив він.

На думку Корчинського, українці можуть прокинутися і через 15 хвилин, і через 15 років.

"Туніс і Єгипет довго терпіли. А потім раз — і раптом усе прокинулося", - сказав він.

Він вважає, що активнішим суспільство можна виховати лише власним прикладом.

"Словами цього не зробиш. Під час мітингу під Верховною Радою, коли приймали закон про дискримінацію української мови, якась молодь почала битися з міліцією. А люди, які стояли на сцені, затягли стару пісню: "Зберігати спокій, не піддаватися на провокації". Коли ґвалтуватимуть їхніх дружин, вони розповідатимуть те саме? Ще недавно люди спали. А зараз — б'ються з міліцією, протестують. Ми маємо політв'язнів, які сидять за реальний спротив. Наприклад, Віталій Запорожець, який убив міліціонера. Раніше такого не було. Історична місія Януковича полягає саме в тому, що він приведе нас до тями", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" діють по "беспрєдєлу" і з ними можливо розмовляти тільки через ляпаси" - Корчинський

За словами Корчинського, в Україні можна побороти корупцію.

"Для цього треба, щоб президент та прем'єр-міністр не крали. Тоді й усі інші не крастимуть. У Польщі корупцію подолали за півроку, у Грузії — за рік. У Грузії гроші вкладають у будівництво доріг, інфраструктуру, армію, поліцію, а не в кишені олігархів чи президента Саакашвілі. В Польщі, коли брати Качинські прийшли до влади, сказали: "У нас корупції не буде". Так і сталося. Нам треба робити так само. В Україні всі значні статки зроблені на державі. Не тільки через крадіжки з бюджету, а й через прибирання до рук державних кампаній. Зникнення корупції автоматично означатиме суттєве зменшення різниці між багатими й бідними. Зникне монополія на прибутки і значно більша кількість людей отримають до них доступ. Поки що ж наші продовжують красти", - наголосив Корчинський.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Історична місія Януковича полягає саме в тому, що він приведе нас до тями - Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути