Ексклюзиви
четвер, 05 серпня 2021 11:03

"Шукайте місце в РФ" - Зеленський запропонував жителям ОРДЛО визначитися

"Шукайте місце в РФ" - Зеленський запропонував жителям ОРДЛО визначитися
Без України на території Донбасу цивілізації не буде. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що жителі окупованого Донбасу мають визначитися - вони є українцями чи росіянами. Тим, хто вважає "нам у Росію", глава держави запропонував шукати місце в РФ. Таку заяву зробив в інтерв'ю телеканалу "Дом".

"Найголовніше - чітко зрозуміти: чи ти росіянин - я не про національність, а про внутрішній вибір - чи українець? Це твоя батьківщина чи ти тут гість?" - сказав президент.

Додав: "Вважаю, якщо ти сьогодні живеш на тимчасово окупованій території Донбасу і вважаєш, що "наше дело правое", "нам у Росію", "ми росіяни" - є помилкою залишатися жити на Донбасі. Тому що без України на цій території цивілізації не буде. Україна ростиме, усе будуватиме. А частина Донбасу в окупованому, у відрізаному вигляді нікуди не рухатиметься. Тому щастя тут не буде. Ніхто нікого не виганятиме, це має бути рішення людини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 126 млн на чотирьох. Економіст оцінив премії на держпосадах

"Тому вважаю, для майбутнього своїх дітей і онуків, якщо ти любиш Росію, усе життя перебував на території України та відчував, що це Росія, ти маєш зрозуміти, що час їхати в Росію. Це правильно", - сказав Зеленський.

Додав: "Але якщо відчуваєш, що ти українець і Донбас український, якщо поважаєш цей прапор, українську мову, якщо відчуваєш себе українцем - будь там. Тримайся, однаково ця земля буде деокупована. Тому тут немає протиставлення нормальний - ненормальний. Тут є: хто ти? Сам собі дай відповідь".

Донбас ніколи не буде російською територією, наголосив президент. "Ніколи. Не має значення, як довго триватиме окупація. Це як колись стіна в Берліні. Люди скористаються моментом - і стіна впаде".

3 серпня Володимир Зеленський заявив, що окупований Крим ніколи не буде російською територією. Це українська земля, заявив глава держави.

Зараз ви читаєте новину «"Шукайте місце в РФ" - Зеленський запропонував жителям ОРДЛО визначитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути