субота, 27 травня 2023 17:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Іран заперечив постачання дронів до РФ та звинуватив Зеленського

Іран заперечив постачання дронів до РФ та звинуватив Зеленського
Іран вкотре заперечив свою допомогу РФ, яка стосується постачання дронів Shahed. Фото: flagi

Іран вкотре заперечив свою допомогу Російській Федерації, яка стосується постачання країні-агресорці ударних дронів Shahed.

Тегеран виступає нібито "за" політичне рішення для якнайшвидшого припинення війни і навіть готовий у цьому допомогти. Про це з посиланням речника МЗС Насера Канані повідомила іранська державна агенція IRNA.

За його словами, звинувачення Володимира Зеленського на адресу Тегерана у постачанні церосіянам ударних дронів є безпідставними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран має прямий шлях для відправки зброї до Росії – CNN

Мовляв, такими заявами український лідер нібито "бере участь в інформаційній війні проти іранського народу, аби отримати якомога більше зброї та фінансової допомоги від Заходу"

Канані заявляє, що "політичні шоу не змінюють реальності війни в Україні, а Київ нібито відмовився від переговорів з Іраном задля розслідування постачання безпілотників.

"Відмова української сторони від переговорів з Іраном з метою вивчення висунутих звинувачень свідчить про безпідставність та політичні інтереси на тлі таких тверджень проти Ісламської Республіки Іран",– сказав Канані.

Країна-агресорка Росія могла домовитись з Іраном про передачу винищувачів Су-35 в обмін на БПЛА Shahed-136.

В середині травня 2023 року ВПС Ірану повинні були отримати першу партію російських винищувачів Су-35, водночас їх кількість не розкривається. Про це повідомляє видання Iran Press.

Повідомляється, що 18 травня 2023 року в небі над Тегераном було зафіксовано політ Су-35 без жодних розпізнавальних знаків.

Зараз ви читаєте новину «Іран заперечив постачання дронів до РФ та звинуватив Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути