Ексклюзиви
понеділок, 20 листопада 2017 15:03

Інтерпол зняв із розшуку міністра-втікача Захарченка

Інтерпол зняв із розшуку міністра-втікача Захарченка
Віталій Захарченко. Фото: news.pn

Інтерпол зняв із міжнародного розшуку колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його заступника Віктора Ратушняка.

Про це повідомив керівник департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк в інтерв'ю "Фокусу".

"Буквально місяць тому були зняті з міжнародного розшуку за звинуваченням в розтраті коштів колишній міністр внутрішніх справ Захарченко та його заступник Ратушняк", - сказав Горбатюк.

За його словами, Інтерпол постійно відмовляє українському слідству в оголошенні в розшук фігурантів справ Майдану. Там вбачають можливі ознаки політичних переслідувань.

"Нещодавно зіткнулися навіть з відмовою виставляти розшукуваних з так званою синьою картою. Червона картка означає, що всі країни Інтерполу повинні затримувати таку людину, а синя - просто повідомляти про її переміщення. Адже у нас з багатьма країнами, в тому числі європейськими, є двосторонні домовленості про екстрадицію. І коли ми дізнаємося, що підозрюваний в'їхав у якусь країну, просимо владу цієї країни затримати його, надаючи необхідні документи. Але нам відмовили навіть у цьому, причому в українському, а не в центральному офісі Інтерполу, з тієї ж мотивацією", - зазначив Горбатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд арештував майно і кошти Захарченка

Генеральна прокуратура України встановила, що накази про відкриття вогню по активістах під час Революції гідності віддали тодішні президент Віктор Янукович, глава МВС Віталій Захарченко та керівник СБУ Олександр Якименко.

Зараз ви читаєте новину «Інтерпол зняв із розшуку міністра-втікача Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути