субота, 14 грудня 2013 12:23

Спецтема: Євромайдан-2013

"Ігри в тероризм" вилізуть владі боком - політолог

"Ігри в тероризм" вилізуть владі боком - політолог

Якщо українська влада не припинить "гратися в тероризм", то Держдеп США вже найближчим часом введе санкції проти її представників. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олександр Палій.

"Нині ми бачимо, що українська влада впадає в тероризм - згадати те саме "мінування" київського метро в інтересах влади. І якщо влада переступить межу і перейде від заяв терористичного характеру до відповідних дій - то вона може не встигнути і здивуватися. З терористами у світі борються дуже жорстко. Ми бачили, як діяли США і Європа по Каддафі - кошти на його рахунку були вичищені і потім передані новому лівійському уряду. Так само ефективно були вичищені кошти з рахунків тих, хто підтримував Бен Ладена. Тому "ігри в тероризм" можуть вилізти владі боком, - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три станції метро в центрі Києва заміновані - міліція перевіряє

За його словами, введення санкцій цілком реальне і їх підтримає весь цивілізований світ.

"Фактично, це будуть всі фінансові центри, окрім Китаю - він може зайняти більш обережну позицію. Стосовно Росії - то тамтешні банки можуть переховати певну частину грошей української влади. Але навряд чи українські можновладці на це сподіваються. Адже щороку з Росії виводяться до ста мільярдів доларів. Тобто, навіть росіяни не довіряють своїм банкам", - зазначив експерт.

Нагадаємо: нещодавно представник Держдепу США Джен Псакі заявила, що розгін протестувальників на Майдані, який стався напередодні, неприпустимий в демократичній європейській країні. Також вона зазначила, що розглядається можливість введення санкцій проти української влади.

 

Зараз ви читаєте новину «"Ігри в тероризм" вилізуть владі боком - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути