четвер, 24 січня 2013 16:32

Ідею про мажоритарку в Києві Герега "закинула" з подачі "регіоналів" - Новак

Ідею про мажоритарку в Києві Герега "закинула" з подачі "регіоналів" - Новак
Наталія Новак: опозиція однаково перемагає і за списками і по мажоритарці. Фото: lenta-ua.net

Партія влади виношує ідею про вибори до Київради виключно по мажоритарним округам, бо вже готує собі тепленькі місця.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловила нардеп від УДАРу та колишній депутат Київради Наталія Новак, коментуючи заяву Галини Гереги про необхідність "мажоритарки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герезі потрібна тільки мажоритарка, бо якщо вона очолить список, кияни не проголосують — експерт

"Навряд чи вона висловила свою власну думку, - припускає політик. - Вибори, які відбулися до Верховної Ради, показали,що якщо голосувати за партійними списками, то однозначно перемагає опозиція. Але справа в тому, що якщо голосувати по мажоритарці, то теж однозначно перемогла опозиція. Справа в тому, що ті люди, яка зараз є депутатами Київради не є членами політичних партій, або партій, за які кияни готові проголосувати. Відповідно, можна балотуватися навіть по мажоритарці, але від певної політичної партії. Тому, для цього або потрібно змінити закон, щоб вибори були виключно по мажоритарці, або треба їм шукати таку партію. Зрозуміло що більшість Черновецького-Попова навряд чи якась прохідна партія візьме. Тому й виходить, що вони сьогодні підшукують собі шляхи влаштування і проходження в майбутню Київраду".

За словами Новак, поки що до профільного комітету жодних пропозиції щодо зміни порядку проведення виборів не надходило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герега хоче перевести Київ на "мажоритарку"

"У Гереги вже округ пригодований. Мабудь, "регіонали" виношують плани зі зміни виборчого законодавства і вирішили репетирувати на Києві. Томенко вже ніби про це попереджав. Я в комітеті з питань державного будівництва і місцевого самоврядування — це той комітет, який буде розглядати внесення змін до законів про вибори. Поки що такого закону я не бачила. Вона закинула думку у суспільство, щоб подивитись, як вона буде сприйнята. Це маячок, який показує, що таке може бути", - додала вона.

УДАР виступає за змішану систему з відкритими списками, тому таку пропозицію не підтримає.

"Не знаю, як уся опозиція, але партія УДАР вважає, що вибори мають відбуватися за пропорційною системою з відкритими списками. Враховуючи, що в нас тільки формується громадянське суспільство, тільки голосуючи за певну партію люди обирають собі певні ідеї і програми, а не гречку", - пояснила свою позицію політик.

Зараз ви читаєте новину «Ідею про мажоритарку в Києві Герега "закинула" з подачі "регіоналів" - Новак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути