Ексклюзиви
субота, 27 березня 2021 19:48

"Ідея буде втілена найближчим часом" - "слуга" про скасування переведення годинників

"Ідея буде втілена найближчим часом" - "слуга" про скасування переведення годинників
Руслан Стефанчук обирався за списком партії "Слуга народу". Фото: @stefanchuk.official

У ніч з 27 на 28 березня Україна перейде з поясного на літній час. Утім у Верховній Раді планують знову розглянути законопроєкт про скасування переведення годинників. Про це у Facebook повідомив перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

"Так, цього року стрілки переводять на годину вперед у ніч із 27 на 28 березня. Уже на цих вихідних фактично доведеться прокидатися на годину раніше. Але я дуже сподіваюся, що це останній рік, коли ми будемо переводити годинники", - заявив Стефанчук, який є автором законопроєкту про про обчислення часу в Україні.

Йдеться про скасування переходу з літнього на зимовий час і навпаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" зібрали підписи за позачергове засідання Ради

"Перехід на літній чи зимовий час негативно впливає на біоритми людини. Я направив листи до Національної академії наук України, Національної академії медичних наук України та провідних медичних університетів України. Абсолютно всі, без виключення, висловили підтримку ідеї скасування сезонного переведення годинника.

По-друге, ідея полягала в тому, щоб встановити та закріпити на всій території України без виключення єдиний київський час. 95 % території України перебуває в межах часового поясу UTC+2. Запровадити на всій території України єдиний час — геополітичне завдання. Хочу нагадати, що після анексії Криму Російська Федерація одразу ж прийняла рішення та встановила на тимчасово окупованих територіях московський час.

По-третє, в 18 столітті рішення переводити годинник було прийняте з метою економії свічок. У 21 столітті реалії життя істотно змінилися й говорити про якусь економію не доводиться. У висновках Національної академії наук України відзначається, що переведення годинників немає жодного економічного обґрунтування. Не існує досліджень, у яких було б доведено заощадження електроенергії", - написав перший віце-спікер.

Законопроєкт "Про обчислення часу в Україні" передали на повторне 2-е читання, нагадав Стефанчук.

"Ми вдосконалимо напрацьоване і сподіваюся, що ця ідея буде втілена вже найближчим часом", - резюмував він.

19 березня Верховна Рада не ухвалила в 2-му читанні законопроєкт про скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки. "За" проголосували 212 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «"Ідея буде втілена найближчим часом" - "слуга" про скасування переведення годинників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути