понеділок, 24 вересня 2012 16:10

Ідейні члени партії в Донецьку йдуть від Кличка - колишній штабіст

Перед початком сьогоднішньої прес-конференції Віталія Кличка у Донецькому готелі "Донбас палас" колишні члени місцевого штабу "УДАРу" спробували прорватися до лідера партії.

Серед тих, хто прийшов були - Сергій Окунь, Руслан Бойко, Вікторія Озерова, Вадим Кольчіенко. Вони розповіли кореспонденту Gazeta.ua, що хочуть "розкрити очі Віталію Володимировичу на ситуацію, яка склалася в Донецьку".

Охоронці разом з нинішніми лідерами донецького осередку перешкодили "непроханим гостям". Кличко, який довідався від журналістів, що під дверима його очікують колишні члени партії, так само відмовився їх вислухати.

За словами екс-заступника донецького керівника "УДАРу" Сергія Окуня, нині з партії "УДАР" в Донецькій області вже пішли всі "ідейні".

"Всі, хто були ідейні - їх, грубо кажучи, вигнали з партії. Зараз подано близько 30 заяв і найближчим часом число людей, що пішли, досягне 80. Причина - розчарування, і в першу чергу - Єгор Фірсов", - сказав Окунь.

/media/video/457418/1_457418.mp4

Він розповів про розкрадання штабних грошей, "злив" виборів на користь ПР, і про те, як Віталій Кличко пообіцяв зустрітися з донецькими "розкольниками" і обдурив їх очікування.

На прес-конференції Кличко дав зрозуміти, що беззастережно вірить донецькому голові своєї партії Фірсову, якого донецькі "розкольники" називають професійним безробітним.

"Фірсов причетний до розкрадання грошей - на кожній людині на місяць крадеться від 100 до 500 гривень за тими документами, які здає Фірсов, буде вкрадено понад мільйон гривень тільки на одних зарплатах. До "УДАРу" Фірсов взагалі ніде не працював. Заявляв, що працював в Авдіївській школі, а ми туди з'їздили і дізналися, що він там жодного разу не з'являвся", - розповів Окунь.

/media/video/457418/2_457418.mp4

Як докази Окунь готовий надати фінансові документи з підписом керівника міського штабу.

Крім того, він розповів про високі зарплати "ентузіастів" зі штабу Кличка в Донецьку.

"У штабі партії зарплати від 500 доларів до 2 тисяч доларів, така зарплата і у Фірсова", - повідав Окунь.

На питання про те, чи є зарплати штабістів офіційними, Окунь не зміг відповісти.

"Чи офіційно платять обіцяну зарплату співробітникам штабів, я не знаю. Я знаю, що я не був працевлаштований, і обіцяну мені зарплату - 800 доларів - мені не заплатили", - сказав Окунь, який відпрацював 25 днів на посаді заступника Фірсова.

Інші колишні члени партії так само звинувачують Фірсова, кажуть, що він істотно поліпшив своє матеріальне становище за час роботи в "Удар".

"Фірсов прийшов у партію у рваних кросівках, безробітним студентом, а тепер у нього є джип", - на підтвердження своїх підозр заявила Вікторія Озерова, яка так само повідомила, що розчарувалася в "УДАРі" й тому перейшла на роботу в партію Наталії Королевської "Україна, вперед".

У партійному списку "УДАРу" Фірсов йде під номером 37 (що, на думку лідера партії, є прохідним номером).

На питання про заслуги "прохідного номера" Фірсова Кличко відповів, що головні заслуги попереду.

"Ми даємо можливість людям, які горять бажанням і готові реалізовувати себе. А заслуги він може показати найближчим часом, він взяв на себе відповідальність і найближчим часом за результатами виборів ми дамо оцінку. Головним буде результат виборів і подальша робота в парламенті - це наша відповідальність", - сказав Кличко, який оголосив відкритість та ідейну чистоту своїми головними принципами.

За його словами, вороги Фірсова завинили перед партією тим, що винесли сміття з хати.

"Я зустрінуся і з Бойком, і з Пальченком, але хочу підкреслити: є рішення які приймаються всередині партії. Внутрішньопартійні рішення ми би не хотіли виносити на загальне обговорення. Завдання нашої партії донести українцям нашу програму і цінності", - наголосив Кличко.

Він порівняв внутрішньопартійний конфлікт з внутрішньородинним.

"Якщо ви заміжня, - навів приклад Кличко, - і у вас є внутрішньосімейні суперечки, я думаю, це усередині ... Але ви можете виносити скандал і говорити: "Люди, розсудіть нас". А ми не збираємося виносити свої рішення в публічну площину".

Кличко ще раз оголосив принципи формування своєї команди.

"Це бажання працювати, професіоналізм, моральні якості. Цим критеріям Єгор відповідає і незважаючи на критику є великий плюс - великі амбіції. Поки оцінки його роботи задовільні ", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «Ідейні члени партії в Донецьку йдуть від Кличка - колишній штабіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути