четвер, 25 червня 2020 14:28

"Іде тотальне вирубування" - в уряді анонсують чистки начальства лісгоспів

"Іде тотальне вирубування" - в уряді анонсують чистки начальства лісгоспів
Українські ліси інвентаризують

Більшість керівників лісгоспів змінять.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в четвер, згадуючи повені в західних областях.

"Експерти й науковці сьогодні кажуть, що ліс - важливий фактор забезпечення екологічної ситуації, особливо в гірському регіоні, Карпат. Усе це не скасовує нормального ставлення до лісового господарства і не скасовує негативного ставлення суспільства до варварського ставлення до лісу і тотального вирубування

Перший крок, який робитимемо для зміни ситуації, - аудит від Держлісагентства і зміни керівництва більшості лісгоспів, які роками сиділи на цих посадах", - заявив Шмигаль.

"За дорученням президента Кабінет міністрів оперативно узгодить відповідні проєкти з національної інвентаризації лісів. Усі українські ліси можна буде побачити в кадастрах. Це дасть змогу державі і правоохоронцям посилити контроль за незаконним вирубуванням. Підготовку всіх цих правил поставлено урядом як пріоритет перед новим міністром захисту довкілля і природних ресурсів Романом Абрамовським", - продовжив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє загиблих, тисячі затоплених будинків і змиті дороги: показали наслідки паводка

Шмигаль заявив про "швидкі рішення".

"І потім звітність публічна перед суспільством. Тому що справді маємо катастрофи. Шукаємо їхні причини, боремося з наслідками. Беремо це в роботу і виставляємо як один із стратегічних пріоритетів", - сказав голова уряду.

19 червня Верховна Рада призначила міністром захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського. "За" проголосували 264 нардепи. Абрамовський у 2013-2014 рр. був помічником нардепа-"регіонала" Олександра Бобкова.

Зараз ви читаєте новину «"Іде тотальне вирубування" - в уряді анонсують чистки начальства лісгоспів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути