вівторок, 28 вересня 2010 11:32

Хорошковського просять розібратися з ксенофобом Шевченком

Хорошковського просять розібратися з ксенофобом Шевченком

Фронт-мен гурту "Тартак" Сашко Положинський виступив з відкритим зверненням на ім`я голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського із вимогою звернути увагу на твори "колишнього державного злочинця, націоналіста і ксенофоба" Шевченка Тараса Григоровича.

Повний текст звернення співак розмістив на своєму блозі.

За словами співака, у своїх творах Шевченко "не лише заохочує до протиправних дій, спрямованих на революційні зміни в державі та встановлення соціальної справедливості... але й викладає план розгортання цих масових протиправних дій".

"Так звана творчість вищеозначеного Тараса Григоровича – це суцільний потік ксенофобії, агресивного націоналізму, анархічного мілітарізму та прямих закликів до фізичного знищення українцями представників інших національностей без розбору. При цьому пан Шевченко культивує, а скоріш за все – явно пропагує, використання різних типів холодної зброї", - підкреслює Положинський.

За його словами, тексти Шевченка "явно спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та людиноненависницьких настроїв, так як під виглядом "патріотичних закликів", ховають у собі пропаганду і вихваляння націоналізму, колабораціонізму та ксенофобії".

Зокрема, Положинський наводить наступний уривок з одного із творів поета:

…Степи мої запродані
Жидові, німоті,
Сини мої на чужині,
На чужій роботі.
Дніпро, брат мій, висихає,
Мене покидає,
І могили мої милі
Москаль розриває…
Нехай риє, розкопує,
Не своє шукає,
А тим часом перевертні
Нехай підростають
Та поможуть москалеві
Господарювати,
Та з матері полатану
Сорочку знімати.
Помагайте, недолюдки,
Матір катувати.

Появу свого звернення Положинський на власній сторінці в мережі Facebook пояснив скандально відомим листом нардепа Колесніченко.

Поза тим за останні півроку представники СБУ, МВС та правляча Партія регіонів намагалися неодноразово зірвати українські культурно-мистецькі чи концертні заходи під егідою боротьби з "ксенофобією". 17 квітня в Одесі працівники міліції затримували гостей рок-концерту пам`яті Максима Чайки, у т.ч. запрошених на нього виконавців. Під Києвом було зірвано проведення музичних фестивалів "Техно проти наркотиків" та "Київська Русь".

23 вересня напередодні відкриття фестивалю патріотичної пісні Гайдамаки.UA в місті Ірпені Київської області народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко підробив текст однєї з пісень гурту "Мертвий півень" та вимагав від голови СБУ Хорошковського завадити проведенню заходу, через "ксенофобську і націоналістичну спрямованість текстів пісень" учасників.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковського просять розібратися з ксенофобом Шевченком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути