неділя, 08 березня 2009 22:19

Хорошковський – Тимошенко: "Я піду до кінця"

Хорошковський – Тимошенко: "Я піду до кінця"
Перший заступник глави СБУ Валерій Хорошковський "буде йти до кінця" в розслідуванні справи про незаконне розмитнення газу РосУкрЕнерго і заявляє про причетність до цієї справи вищих посадових осіб держави. Про це він сказав в інтерв"ю телеканалу "Інтер".

"Коли я був у парламенті, я сказав депутатам, що мова йде не про газ, а мова йде про корупцію у вищих ешелонах влади. Юлія Володимирівна мене добре знає, що мене зламати неможливо. Вона мене рік намагалася зламати й у результаті звільнила. Вона розуміє прекрасно, що я піду до кінця.

Я обов"язково цю справу закінчу тим, що передам матеріали справи до суду", - заявив Хорошковський, коментуючи різку реакцію Тимошенко і депутатів фракції БЮТ на дії СБУ у приміщенні "Нафтогаз".

Вона мене рік намагалася зламати

За словами Хорошковського, співробітникам СБУ вдалося одержати деякі документи по процедурі розмитнення газу, але їх недостатньо.

"У нас є два вузлових найголовніших моменти, на які сьогодні немає відповіді. Перший момент – це, як перейшло право власності і які легальні документи є для цього. І друге - чому газ з режиму транзит перейшов в інший режим, у режим імпорту. Поки ми не одержимо відповідей на ці питання ми увесь час будемо цікавитися, де ж ці документи. У випадку їх відсутності – це означатиме карний злочин", - сказав Хорошковский.

Він також заявив, що частина цих документів знаходиться у першого віце-прем"єра Олександра Турчинова.

Відповідаючи на питання, чого очікувати у випадку, якщо все таки буде доведена причетність до цієї справи вищих посадових осіб, Хорошковський сказав: "Вирок - це прерогатива суду, але дана стаття, за якою порушена кримінальна справа передбачає до 12 років позбавлення волі.

У середу, 4 березня, люди в масках і камуфляжах проникли в будівлю "Нафтогазу" - провідного підприємства ПЕК країни.

Напередодні СБУ порушила кримінальну справу за фактом заволодіння за попередньою змовою групою посадових осіб "Нафтогазу" 6,3 млрд кубометрів транзитного газу на суму понад 7,4 млрд грн.

За матеріалом: Інтер, Gazeta.ua.
Зараз ви читаєте новину «Хорошковський – Тимошенко: "Я піду до кінця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути