четвер, 19 липня 2012 10:46

Хорошковський має сумніви щодо законності порушення справи проти LB.ua

Хорошковський має сумніви щодо законності порушення справи проти LB.ua
Валерій Хорошковський каже, що завжди виступав за вільні ЗМІ. Фото: pravda.com.ua

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський вважає, що Генеральній прокуратурі слід перевірити законність підстав для порушення кримінальної справи проти інтернет-сайту "Лівий берег".

Про це йдеться в поширеній прес-службою політика заяві з приводу ситуації, навколо інтернет-сайту "Лівий берег" ситуації.

"Не втручаючись в дії прокуратури, вважаю, що після того, як сторони конфлікту, а саме народний депутат України В.Ландік та інтернет-сайт "Лівий берег", залагодили суперечку, підстав для порушення кримінальної справи немає. Пропоную Генеральній прокуратурі України перевірити законність і достатність підстав для порушення кримінальної справи проти Інтернет-сайту "Лівий берег", а прокуратурі, у віданні якої знаходиться вказана кримінальна справа, не робити будь-яких процесуальних дій до завершення такої перевірки", - заявив перший віце-прем'єр.

При цьому він відкинув всі випади на свою адресу у зв'язку з ситуацією, що склалася навколо LB.ua, називаючи їх "провокацією".

"Свобода слова - одна з основних цінностей європейської країни. Тому я завжди буду виступати в підтримку вільних і незалежних медіа в Україні", - зазначив політик.

За його словами, Україна неодноразово підкреслювала, що проведе парламентські вибори відповідно до європейських норм і стандартів. У зв'язку з цим Хорошковський ініціює створення незалежного моніторингового комітету, який би контролював повноправний доступ всіх учасників виборчого процесу до ЗМІ, а також об'єктивність висвітлення фактів і подій.

Нагадаємо, 18 липня сайт LB.ua закрив доступ до свого контенту. Замість цього на головній сторінці сайту розміщено колаж, на якому зображені глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін, перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський і радник Президента Андрій Портнов, а також напис: "Запитайте у них, де LB. ua? ".

Крім того, на головній сторінці сайту розміщено посилання на повідомлення прокуратури про порушення кримінальної справи за фактом оприлюднення у виданні смс-переписки народного депутата В.Ландіка. Як говориться в повідомленні, прокуратура Печерського району міста Києва 18 липня 2012 порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 163 і ч.2 ст. 182 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування або іншої кореспонденції державного діяча, що передається засобами зв'язку, і незаконне збирання, використання, поширення конфіденційної інформації про особу, що заподіяло значну шкоду законним правам, свободам та інтересам особи).

Як повідомлялося, народний депутат Володимир Ландик звернувся зі скаргою до правоохоронних органів, стверджуючи, що LB.ua опублікував його особисту переписку. Пізніше сайт приніс парламентарію вибачення, після чого депутат відкликав свою скаргу. Однак, пізніше стало відомо, що Ландик відкликав свої претензії до шеф-редактору сайту, але подав нову заяву на дії сайту в цілому.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський має сумніви щодо законності порушення справи проти LB.ua». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути