середа, 18 січня 2012 18:53

Хорошковський - це креатура газового лоббі, яке сидить на Банковій - "бютівець"

Хорошковський - це креатура газового лоббі, яке сидить на Банковій - "бютівець"

Призначення на посаду міністра фінансів Валерія Хорошковського - це креатура газового лоббі, яке сьогодні сидить в Адміністрації президента.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Володимир Бондаренко.

"Розмови про усунення Федора Ярошенка ведуть давно, але це атака не на Ярошенка. Він сам по собі не є самостійною фігурою, це креатура Азарова. Тому це атака на Азарова. Вона розпочалася також давненько. І я думаю, що останні події, які відбулися на засіданні фракції Партії регіонів, де виступили Сухий, Смітюх, Євремов... - це також організована акція, яка готувала грунт для таких рішень", - переконаний нрадеп.

Він наголосив, що наразі мова йде про цілковитий контроль над фінансами, який здійснює тепер сім'я президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місце Ярошенка може зайняти Хорошковський - експерт

Водночас "бютівець" переконаний, що це не останнє звільнення у Кабміні: "Я думаю, це не останній акт цього спектакл на відбілення іміджу президента в очах суспільства: він хороший, але у нього такі виконавці погані, що довели справу до такого поганого стану".

За словами Бондаренка, наступним "у цій обоймі буде Азаров і... ще дехто". Він додав, що звільнення прем'єра може відбутися дуже швидко, бо "бюджетна політика формувалась не Ярошенком, а Азаровим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович призначив міністром фінансів Хорошковського

На думку "бютівця", серйозних змін в економічній політиці країни через зміну голови міністерства не буде: "Відбулися просто зміни людей, причетних до розподілу великих грошей. А принципи цього розподілу і принципи діяльності влади не поміняються. Тому що імпульси на таку діяльність ішли не від Ярошенко, а значно вище".

Говорячи про особисто Хорошковського як новопризначеного міністра фінансів, Бондаренко жартому сказав: "Він завжди займався фінансами, але власними. І зараз він буде займатися власними фінансами та фінансами сімї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після приходу Хорошковського СБУ стало ФСБ (у) — Рибачук

"Було взагалі дивно бачити на чолі служби, яка нібито повинна захищати інтереси та права України, людину, яка ніколи в цій сфері не працювала, не має елементарних навичок, але отримує генеральські звання. А тут ( мінстерстві фінансів) він більше у своїй воді буде", - зауважив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський стане віце-прем'єром

"Це креатура газового лоббі, яке сьогодні сидить в Адміністрації президента і Хорошковський буде сьогодні виконувати те, що там в Адміністрації вони разом і вирішать. Це ті люди, які щонайменше набагато ближче до сімї, до синів, до Арбузова, Захарченка...", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський - це креатура газового лоббі, яке сидить на Банковій - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути