середа, 06 липня 2016 11:05

Холодницький просить депутатів дозволити прослуховування

Холодницький просить депутатів дозволити прослуховування
УНІАН

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький просить депутатів Верховної Ради підтримати законопроект, який дозволить Національному антикорупційному бюро самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку.

Про це він написав у Facebook

"Звертаюся підтримати законопроект № 4812, який дає НАБ України право самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку. Цей законопроект не поширюється на всіх громадян, а тільки на фігурантів кримінальних проваджень, що належать до підслідності Нацбюро, тобто ТОП-посадовців. Також НАБ не матиме можливості, як і зараз, прослуховувати народних депутатів – на це потрібна згода Верховної Ради", - написав він.

За його словами, прослуховування відбуватиметься "згідно чинної процедури", тільки працівниками Бюро у межах його підслідності, а не Служби безпеки України.

"Перший крок уже зроблено. Уряд постановою № 257 включив НАБ до переліку державних органів, яким дозволили здійснювати розроблення, виготовлення, реалізацію та придбання спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку. НАБ уже має достатньо технічних засобів для реалізації цієї можливості, а також – співробітників, які будуть це робити", - додав він.

У новому тексті меморандуму між Україною та Міжнародним валютним фондом прописаний пункт автономного прослуховування для Національного антикорупційного бюро, нагадав Холодницький.

"Голосуючи "за" кожен народний депутат допоможе нам очистити Україну", - заявив головний антикорупційний прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп спрогнозував, хто буде наступний після Онищенка

Нагадаємо, вчора Верховна Рада дозволила арештувати народного депутата із "Волі народу" Олександра Онищенка.

Зараз ви читаєте новину «Холодницький просить депутатів дозволити прослуховування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути