Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2018 15:05

Хмара про затримання Бубенчика: Влада нас перевіряла

Хмара про затримання Бубенчика: Влада нас перевіряла
Іван Бубенчик підпадає під амністію. Фото: interfax.com.ua

Нинішня влада боїться активістів і добровольців і вдалася до затримання активіста Майдану Івана Бубенчика, щоб побачити реакцію суспільства.

Таку думку висловив народний депутат і дисидент Степан Хмара виданню "Вголос".

"Маємо розуміти, що наша влада практично нічим, окрім гасел, не відрізняється від попереднього злочинного режиму. Ця влада боїться патріотів, чесних людей в Україні. Арешт Івана Бубенчика – це перевірка того, як відреагує суспільство на затримання воїнів АТО та героїв Майдану. Це зачистка патріотично налаштованих сил", - наголосив Хмара.

Він заявив, що бандитів Януковича випускають, "регіонали" досі не покарані.

"А пригадайте Лєну Бондаренко. Цій чорноротій антиукраїнській потворі ще і виділили державну охорону. Ви розумієте: її за наш з вами кошт охороняє держава. Я б цього не знав, але побачив, що вона в ефір одного з телеканалів прийшла з охороною. Виходить так, що вона, спокійно відвідуючи Москву, де поливає брудом нашу країну - ще і користується всіма благами. А затримують майданівця Бубенчика. Це що ж виходить, що у нас немає спецслужб? Все дуже просто: прослухайте ефір, де ця персона на російських телеканалах звинувачує Україну у жахливих злочинах, а потім притягайте до відповідальності та саджайте. А от таких патріотів, як Іван Бубенчик влада хоче посадити у тюрми. І його арешт – це була перевірка того, чи суспільство це проковтне", - переконаний Хмара.

На його думку, відкликання звинувачень свідчить, що влада злякалася.

"Але питання – де був генеральний прокурор, коли його підопічні хотіли посадити майданівця. Луценко – це людина, яка має контролювати своїх підлеглих, має знати, що діється в його відомстві. А зараз ця особа просто хоче спихнути свою відповідальність на когось іншого", - констатував політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Порошенку вигідне засудження Бубенчика

3 квітня ГПУ вручила підозру Івану Бубенчику, який розповідав, як стріляв на Майдані в правоохоронців. Його підозрюють у вбивстві двох "беркутівців".

Прокурор департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський заявив, що закон про амністію учасників Революції гідності не може бути застосований до підозрюваного Бубенчика. Керівник департаменту Сергій Горбатюк спростував цю тезу і наголосив, що Бубенчик підпадає під амністію.

ПІсля суспільної критики генпрокурор Юрій Луценко доручив керувати справою своїй заступниці Анжела Стрижевська. 5 квітня суд мав обрати Бубенчику запобіжний захід. На засіданні обвинувачення відкликало клопотання про тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Хмара про затримання Бубенчика: Влада нас перевіряла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути