вівторок, 12 лютого 2019 14:41

Хірман відповів Герусу: реформи або проводяться, або ні

Хірман відповів Герусу: реформи або проводяться, або ні
Радник з енергетики Стратегічної групи радників з підтримки реформ при Кабінеті міністрів України Карел Хірман прокоментував заяву глави Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрія Геруса про необхідність призупинення енергореформ. Фото: From-ua.com

Реформи або проводяться, або ні, а якщо всі ринки працюють добре, то для чого реформи?

Таку думку висловив Карел Хірман, радник з енергетики Стратегічної групи радників з підтримки реформ при Кабінеті міністрів України, коментуючи заяву глави Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрія Геруса про необхідність призупинення енергореформ до моменту, поки не зміниться рівень доходів населення.

"Факт таких заяв (про припинення енергореформ) - це заклик повернутися до ситуації, що була до Майдану, до 2014 року в Україні. Ця ситуація (політика в енергосекторі та інших галузях) призвела до того, що Україна була на межі банкрутства, втратила Крим, воює на сході з Росією. Це все - результат політики в енергогалузі до 2014 року. Якщо хтось хоче продовжувати йти цим шляхом, то історія показує, яким буде результат", - упевнений Карел Хірман.

На думку Карела Хірмана, сьогодні в Україні реформи проводяться для країни і жителів, а не в рамках співпраці з МВФ.

"Якщо країна, жителі задоволені, до яких результатів призвела політика до 2014 року, то потрібно продовжувати ту політику. Якщо вважає, що та політика привела Україну на грань катастрофи, і якщо колишня політика здатна остаточно зруйнувати країну, то потрібно проводити реформи, змінювати стратегію", - підкреслив Карел Хірман.

Енергоексперт підкреслив, що рівень життя в сусідніх з Україною країнах, - Словаччині, Польщі, Угорщині, - це результат реформ.

"Ми робили реформи в енергетиці з другої половини 90-х, це було болісно, ​​але ми проводили їх. Лікування реформами - неприємне, але потім будуть результати, можете подивитися на нашому прикладі (країни ЄС). У нас теж ростуть ціни на електроенергію, але ринок працює по-іншому, і тому до нас приїжджають українці і заробляти, і жити. Не приїжджають вони, бо дешевша електроенергія. Подивіться результати Євростату - в Україні найдешевші ціни на газ і електроенергію. Навіть дешевше, ніж в Молдові. Економіка в Молдові сильніша? У Молдові багатші люди? Ні. Так що цей аргумент (рівень життя) не працює в аспекті, чи проводити енергореформи", - зазначив Карел Хірман.

Як раніше повідомлялося, народний депутат Олексій Рябчин підтримав заклик голови Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрія Геруса призупинити енергореформи в Україні. Нагадаємо, Андрій Герус вважає, що реформи в сфері енергетики потрібно призупинити, так як рівень розрахунків населення за житлово-комунальні послуги падає.

Зараз ви читаєте новину «Хірман відповів Герусу: реформи або проводяться, або ні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути