пʼятниця, 27 березня 2009 15:56

Губернатор Дніпропетровщини помріяв про "Нову Україну"

Губернатор Дніпропетровщини помріяв про "Нову Україну"
Дніпропетровський губернатор Віктор Бондар закликає молодих українських політиків об"єднуватися в новий політичний проект "Нова Україна".

Про це Бондар сказав в інтерв"ю журналу "Профіль", нагадавши, що сам він свого часу "був у "Нашій Україні" і був першим з тих, хто побачив, що процес йде невідомо куди, що в партії справді немає єдиноначала".

Потрібно кидати всі ці проекти – "Наша Україна", "Єдиний центр"

"Я вийшов з "Нашої України", розуміючи, що процес там йде прямо в глухий кут. Був момент, коли ми почали розвивати проект "Єдиний центр", - додав він.

Бондар зауважив, що "на жаль, політичні монстри до нового проекту поставилися дуже скептично і зробили все, щоб розвалити його, але вихід все ж таки є".

"Кілька днів тому я зустрічався у Києві з нашими керівниками держави і сказав: "Моя думка однозначна. Потрібно кидати всі ці проекти – "Наша Україна", "Єдиний центр" і тому подібні – і об"єднувати молодих хлопців-політиків в один великий проект "Нової України", - заявив губернатор.

"І Яценюка взяти, і Кириленка – усіх тверезомислячих, тих, хто готовий засукати рукава. Такі люди є в регіонах: Володя Гройсман – вінницький губернатор, Іван Куличенко – мер Дніпропетровська, Віктор Любоненко – мер Кривого Рогу. Це професіонали, які вже показали своєю працею, що вони можуть зробити", - додав він.

"Ми будемо вражені результатами президентских виборів"

Говорячи про майбутні президентські вибори, Бондар припустив, що "ми будемо вражені їхніми результатами - з"ясується, що в Україні не два-три фаворита".

"За неможливості вибрати з того списку, що є, населення може проголосувати взагалі за "третю фігуру", просто "на зло". І в результаті за кермом держави ми одержимо таких політиків, яких сьогодні ніхто навіть і не очікує", - вважає губернатор.

"Вони підуть на вибори "темними конячками", а в результаті опиняться на білому коні. Тому варто створити команду, яка змогла б саме так пройти вперед", - додав він.

За словами Бондаря, він мріє, щоб наступний президент за нинішніх кризових обставин був обраний на один термін.

"Для того, щоб не турбувався про рейтинг, про те, як до нього ставитиметься населення. А думав про те, як країна стане згадувати його реформи років через десять. Щоб став тим, ким виявився у свій час для Росії Петро I, якого через його реформи ненавиділи всі, від бояр до кріпаків", - пояснив губернатор.

"Важливо, щоб майбутній глава держави розумів необхідність негайного перетворення в життя непопулярних реформ і не боявся політичного самогубства заради майбутнього.

За матеріалом: Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Губернатор Дніпропетровщини помріяв про "Нову Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути