понеділок, 21 липня 2014 19:49

Тягар за безпеку розслідування загибелі "Боїнгу" лежить на Росії – Обама

Тягар за безпеку розслідування загибелі "Боїнгу" лежить на Росії – Обама
Барак Обама Фото: reuters.com

Президент США Барак Обама, виступаючи з заявою в понеділок у Білому домі, підкреслив прямий зв'язок Росії з сепаратистами, що діють на сході України, та закликав Путіна виконувати свої обіцянки щодо розслідування по збитому малазійському "Боїнгу". Про це повідомляє "Укрінформ".

"Зараз Росія має надзвичайний вплив на цих сепаратистів. У цьому ніхто не має сумнівів. Росія їх спонукала, навчила, надала екіпіровку та зброю, в тому числі, протиповітряну. Ключові командири сепаратистів – громадяни РФ. Отже, враховуючи прямий російський вплив на сепаратистів, Росія і президент Путін, зокрема, несуть пряму відповідальність, щоб змусити їх (сепаратистів – ред.) взаємодіяти зі слідством. Це найменше з того, що вони можуть зробити", - наголосив президент США.

Він підкреслив, що "тягар (відповідальності – ред.) зараз лежить на Росії, щоб змусити сепаратистів зупинити маніпуляції з доказами, гарантувати слідчим, які вже прибули на місце, негайний, повний та безперешкодний доступ до місця катастрофи".

Обама нагадав: президент Путін зробив заяву, що підтримує повне та неупереджене розслідування.

"Я ціную такі слова, але вони мають бути підтримані діями", - зауважив американський лідер.

Глава Білого дому підкреслив, що "сепаратисти та їх російські покровителі відповідальні за безпеку слідчих, які виконують свою роботу". Втім, на жаль, "вони продовжують блокувати місце катастрофи, не дають проводити розслідування".

Обама обурився тим, що сепаратисти вивозять тіла загиблих з місця падіння літака, і "це є ударом для тих, хто втратив близьких". Президент США назвав таку поведінку неприпустимою для цивілізованого суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Тягар за безпеку розслідування загибелі "Боїнгу" лежить на Росії – Обама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути