Ексклюзиви
середа, 22 січня 2014 17:02

Спецтема: Євромайдан-2013

"Грушевського штурмуватимуть до 18:00" - експерт

"Грушевського штурмуватимуть до 18:00" - експерт

"В тому, що зараз діється на вулиці Грушевського, однозначно винна влада, вона сильніша, - пояснює заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький. - І вона повинна піти на поступки. Президент замість привітання з днем Соборності та закликів розійтися по домівках мав би вийти до людей. А він намагається показати, що не боїться того, що відбувається. І на поступки йти не збирається".

Експерт каже, протест треба продовжувати.

"Скільки людей зараз стоїть - не має значення. Сьогоднішній день має визначити, чи це буде далі мирна акція, чи вона переросте у громадянську війну. Є два варіанти розвитку майдану: силовий розгін з подальшими наслідками, коли всіх активістів пересаджають, або переговори.

Смерті на Майдані об'єднають ще більше людей. Це говорить про те, що рівень політичної кризи досяг піку. Назад дороги нема. Людям, що там стоять, треба йти до кінця. Якщо вони програють, то всі ті закони, які підписав президент, на них випробують. Так само розуміє міліція й "Беркут", якщо вони програють - теж отримають по повній програмі. Проти них відкриють кримінальні справи. Ситуацію може вирішити референдум. В Україні потрібне повне перезавантаження влади".

Майдан штурмуватимуть до 18.00, вважає експерт

"Силовики поміняли тактику. Штурмують вдень, коли там менше народу, - продовжує Голобуцький. - Скоріш за все штурм припиниться о 18.00, коли на Майдан почнуть підходити люди після роботи.

Зараз ви читаєте новину «"Грушевського штурмуватимуть до 18:00" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути