Ексклюзиви
середа, 17 липня 2024 15:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Грубе порушення договорів і зовнішньої політики: ЄС офіційно засудив поїздку Орбана до Путіна

Грубе порушення договорів і зовнішньої політики: ЄС офіційно засудив поїздку Орбана до Путіна
Європейський парламент засудив поїздку прем'єра Угорщини Віктора Орбана до країни-агресорки Російської Федерації. Фото: Facebook.com/orbanviktor

Європейський парламент засудив поїздку прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до країни-агресорки Російської Федерації з "місією миру" для України.

Також Європарламент підтвердив позицію про те, що ЄС має продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки потрібно до перемоги. Про це повідомили "Суспільне".

Відповідну резолюцію ухвалили під час першої пленарної сесії новообраного Європарламенту.

Документ ухвалили 495 голосами "за".

Резолюція містить першу офіційну позицію новообраного Європарламенту щодо збройної агресії РФ проти України, підтверджує незмінну підтримку євродепутатами незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роберту Мецолу переобрали президенткою Європарламенту. Україна - перша на порядку денному в ЄС

"Парламент засуджує варварський ракетний удар Росії по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві та нещодавній візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Російської Федерації, яка не представляє ЄС і є грубим порушенням договорів та спільної зовнішньої політики", - повідомили.

У тексті йдеться, що Угорщина має понести відповідальність за ці дії Орбана.

"Враховуючи, що після "миротворчої місії" угорського прем'єр-міністра негайно відбулася атака на дитячу лікарню, резолюція також говорить, що це свідчить про "неактуальність" нібито мирних зусиль Орбана", - сказали у Європарламенті.

2 липня Орбан приїжджав до Києва і зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Орбан запропонував Зеленському "зупинити вогонь" і почати перемовини.

РФ має вивести війська з території України, сказали у Сполучених Штатах Америки, коментуючи заяви Орбана.

5 липня Орбан прибув до Москви і зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним. Тоді Орбан заявив про "мирні зусилля".

Зараз ви читаєте новину «Грубе порушення договорів і зовнішньої політики: ЄС офіційно засудив поїздку Орбана до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути