понеділок, 01 лютого 2010 10:03

Гроші Лазаренка в Україну не повернуться - екс-глава Інтерполу

Гроші Лазаренка в Україну не повернуться - екс-глава Інтерполу

Гроші, щодо відмивання яких в США було порушено кримінальну справу проти колишнього прем"єр-міністра України Павла Лазаренка, ніколи не будуть повернені Україні.

Про це заявив народний депутат від НУНС, представник "Народної самооборони", екс-глава українського Інтерполу Кирило Куликов в ефірі Радіо "Свобода".

"Уряд США грошей ніколи не віддає. Це, в принципі, правильний принцип і в Донецьку, і в США: "Ми боргів не платимо", - сказав політик.

"У них дуже чітко: якщо злочин вчинений території США (злочини Лазаренка кваліфікуються, як вчинені на території США - відмивання грошей), всі гроші йдуть відразу до бюджету США", - пояснив він.

Нагадаємо, в листопаді 2009 року суддя Північного округу штату Каліфорнія (США) Чарльз Брейєр ухвалив остаточний вирок у справі Лазаренка.

Український політик засуджений до 97 місяців позбавлення волі. При цьому цьому суд не зарахував в строк вироку перебування Лазаренка під домашнім арештом і не взяв до уваги заяву адвокатів про його поганий стан здоров"я.

Разом з тим, адвокат засудженого Денієл Горовіц стверджує, що Лазаренко повернеться до України набагато раніше, ніж очікувалося: фактичний термін його покарання складе 82 місяці.

Вичерпні обставини "справи Лазаренка" він пообіцяв оприлюднити після повернення підзахисного до України.

Зараз ви читаєте новину «Гроші Лазаренка в Україну не повернуться - екс-глава Інтерполу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути