четвер, 19 липня 2018 11:52

Гроші Ахметова і "золотий пам'ятник" за життя - ЗМІ розповіли про внутрішню кухню Ляшка

Гроші Ахметова і "золотий пам'ятник" за життя - ЗМІ розповіли про внутрішню кухню Ляшка
"Радикал" Олег Ляшко націлився на промисловий електорат. Фото: bykvu.com

Радикальну партію Олега Ляшка фінансує олігарх Рінат Ахметов. Сам головний "радикал" хоче виграти президентські вибори і мати "золотий пам'ятник" за життя.

Про це пише "Апостроф", посилаючись на внутрішні джерела в партії.

Будь-яке фінансування з боку олігарха "радикали" заперечують, стверджуючи, що партія живе за рахунок членських внесків (близько 7 тис. грн з людини), підтримки українських підприємців, а також за рахунок своїх бізнесменів – Сергія Рибалки (власник компанії S. Group) і Сергія Скуратівського (будівельний бізнес).

Однак наближене до політради партії джерело погоджується: навіть цих грошей замало, особливо в період виборів. "Так, Ахметов нас спонсорує. Ми це всі прекрасно розуміємо, але відкрито про це не говоримо", - розповідає член РПЛ.

Результатом цієї співпраці стало призначення колишнього директора Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча Юрія Зінченка головою виконкому партії.

Ще один показовий момент: у грудні минулого року після позбавлення депутатського мандата Андрія Артеменка (президент Петро Порошенко забрав у нього український паспорт у зв'язку з наявністю у скандального нардепа подвійного громадянства) його місце посіла Валерія Заружко. Її пов'язують з командою Ахметова. Заружко знаходиться в дружніх стосунках з Наталією Ємченко – директором зі зв'язків з громадськістю та комунікацій компанії СКМ, колишнім депутатом Донецької облради від Партії регіонів.

У партії Ляшка задумалася про залучення нових виборців, яким риторика "радикалів" не близька – промисловий електорат, працівники заводів і фабрик. Із цим пов'язані часті візити в східні регіони країни, де зосереджена найбільша кількість промисловості.

"Радикали" хочуть набрати не менше 20% на парламентських виборах і виграти президентські. "Він хоче золотий пам'ятник за життя", - кажуть у партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гройсману подзвоню, дам доручення. Пі*арасти й*бані" - Ляшко козирнув зв'язками в уряді

Олег Ляшко торік у грудні придбав п'ять соток землі в Обухівському районі Київської області. Заплатив 300 288 грн.

Голова Радикальної партії мешкає у будинку за 15 млн грн у Козині Обухівського району під Києвом. На банківських рахунках має понад 2,3 млн грн і $700 тис. Ще $30 тис., €70 тис. і 400 тис. грн — готівкою. Цивільна дружина Росіта Сайранен готівкою мала 500 тис. грн, $30 тис. і €20 тис. Ляшко задекларував дві квартири у столиці. Має автомобіль Toyota, у цивільної дружини — Mazda.

Зараз ви читаєте новину «Гроші Ахметова і "золотий пам'ятник" за життя - ЗМІ розповіли про внутрішню кухню Ляшка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути