Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 11:16

"Громадянська позиція" і "За життя" до виборів підростуть в рейтингах за рахунок тих, хто не визначився - блогер

"Громадянська позиція" і "За життя" до виборів підростуть в рейтингах за рахунок тих, хто не визначився - блогер
Більше третини українців або не готові брати участь у виборах, або не визначилися з вибором.

У партій "За життя" Вадима Рабіновича і "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка найбільше шансів отримати голоси тих виборців, хто не визначився на даний момент на майбутніх парламентських виборах. Про це написав політичний експерт, блогер Володимир Макарівський на своїй сторінці в Facebook, посилаючись на нові репрезентативні дані від пулу соцдосліджувачів.

"Вчора пул соціологічних компаній представив свіжу інформацію щодо електоральних уподобань українців. Мені їх дані здалися цікавими в першу чергу тому, що вони є однозначно більш репрезентативними, ніж оприлюднені раніше результати опитування КМІС, які так збудоражили громадськість. Так як тут брав участь цілий пул соціологів: це експерти інституту аналізу та прогнозування, Центру "Соціальний моніторинг" та Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка", - написав Макаровський.

Він нагадав, що, згідно з останнім дослідженням, якби вибори в Раду проходили на наступному тижні, "Батьківщина" отримала б 12,9%, БПП - 8,2%, "За життя" - 7,0%. Однакова кількість голосів пішло б до "Опоблоку" і "Громадянської позиції" - по 6,9%. Радикальна партія - 6,3%, "Самопоміч" - 4,7%, "Свобода" - 2,7%".

При цьому експерт відзначив, що більше третини українців або не готові брати участь у виборах, або не визначилися з вибором, а це значить, що їхні голоси ближче до парламентських виборів можуть "розтектися" по партіях, і швидше за все це будуть нові політсили.

"У той же час 18,3% в даний момент не готові брати участь в голосуванні (але все ще може змінитися до виборів), а 16,7% не змогли дати відповідь. Тобто більше третини українських виборців - це той потенціал, який так чи інакше в більшості своїй ближче до виборів "розтечеться" по партіях. І вже зараз можна спрогнозувати, що, найімовірніше, ці голоси підуть новим політичним силам, тим, що зараз не при владі, зокрема - партіям Гриценка і Рабіновича", - констатував блогер .

Він також акцентував увагу на тому, що серед лідерів рейтингу є як старі "важковаговики", так і новачки типу "За життя" і "Громадянської позиції".

"Крім того, в рейтингу явно проглядається "лідерська група", представлена, з одного боку, "старими" силами - проектами Тимошенко, Ляшка і Порошенка. З іншого боку - відносно нові проекти Гриценка і Рабіновича. У той же час в аутсайдери скотилися колишні "новачки", які вже встигли не виправдати довіри українців - "Самопоміч" і "Свобода". Виходячи з написаного, можна припустити, що репрезентативні результати останньої соціології можуть до виборів трансформуватися в досить несподівану картинку. І несподіванка ця буде не надто приємною як для діючої влади, так і для нинішньої парламентської опозиції", - констатував Володимир Макаровський.

Нагадаємо, результати опитування електоральних симпатій українців, проведеного пулом трьох соціологічних компаній, були опубліковані у вівторок, 20 березня. Дослідження проводилося з 6 по 18 березня 2018 року по всій території України (за винятком АР Крим і тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей). Всього методом індивідуального інтерв'ю віч-на-віч було опитано 2015 осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Громадянська позиція" і "За життя" до виборів підростуть в рейтингах за рахунок тих, хто не визначився - блогер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути