субота, 20 квітня 2013 13:57

Громадськість вимагає перевірити декларацію Януковича

Громадськість вимагає перевірити декларацію Януковича
Віктор Янукович Фото: reuters.com

Громадська організація "Антикорупційна рада України" наполягає на тому, щоб державні органи перевірили достовірність даних у декларації про доходи президента України Віктора Януковича за 2012 рік.

"Наскільки правдивими є цифри в декларації президента України, повинні перевірити відповідні органи. Доходи Януковича викликають серйозну стурбованість. Зокрема, яким чином виплачувався гонорар в 16 мільйонів гривень за публікацію книг президента друкарнею "Новий світ", яка навіть пункту "видавництво книг" у своєму статуті не має", - зазначає голова Антикорупційної ради України Богдан Якимюк, якого цитує сайт української служби "Радіо Свобода".

В організації також закликають правоохоронні органи приділити належну увагу моніторингу декларацій вищих посадових осіб України.

"Такий незалежний контроль мав би здійснюватися в Україні відповідними органами, але очевидно, що це може не відбутися, тому що всі держоргани залежні від президента. Не можу собі уявити, що якийсь орган, виявивши якусь проблему або невідповідність декларації гаранта Конституції, зміг би це оприлюднити... Це здається нереальним", - висловив думку Якимюк.

Як повідомлялося, згідно з декларацією про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру Януковича за 2012 рік, президент України в 2012 році отримав дохід у сумі 774,877 тис. грн, як відсотки за банківським вкладом - 4 млн 62,437 тис. грн.

Друкарня "Новий світ" ("Друкарня "Новий світ") торік виплатила Януковичу винагороду в сумі 15,551 млн грн відповідно до умов видавничого договору, укладеного в 2011 році, з яких до бюджету було сплачено 2 млн 643,674 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

Зараз ви читаєте новину «Громадськість вимагає перевірити декларацію Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути