середа, 28 листопада 2018 11:01

Гройсман: все буде нормально

Гройсман: все буде нормально
У день початку воєнного стану прем'єр-міністр Володимир Гройсман каже, що все буде гаразд.

Українці житимуть далі звичайним життям. Воєнний стан триватиме 30 днів і потім завершиться. Про це сказав прем'єр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

"Введення тимчасового воєнного стану. Я розумію, що таке рішення людьми сприймається дуже складно. Я розумію, що відчувають прості люди, коли чують що запроваджений такий особливий режим. Перш за все, це відбулося як відповідь на агресивні дії російських збройних сил проти українського флоту. П'ятий рік живемо в умовах війни, яку Росія нам оголосила.

Збройні сили України, уряд, місцеві органи влади зроблять все для того, щоб консолідувати всі зусилля для підвищення рівня безпеки і оборони всередині країни", - заявив він.

"Все те, що стосується громадян, - живіть звичайним життям. Працюйте, навчайтесь, народжуйте. Переконаний: за 30 днів будемо мати всі підстави не продовжувати рішення про воєнний стан і все буде нормально.

Але також розуміємо, що завжди повинні бути готові відбити агресію нашого ворога, який ще донедавна був нашим сусідом", - сказав прем'єр.

"Маємо планово завершити 2018 рік і увійти стабільно у 2019-й", - додав Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко звернувся до Путіна

Указ президента Петра Порошенка про введення в Україні воєнного стану набув чинності.

Його опублікували в газеті "Урядовий кур'єр".

Документ вводить у чинність рішення РНБО про введення воєнного стану до 14:00 26 грудня 2018-го у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман: все буде нормально». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути