Ексклюзиви
середа, 13 червня 2018 12:03

Гройсман оголосив чистку правоохоронних органів

Гройсман оголосив чистку правоохоронних органів
Володимир Гройсман планує виявити щурів у правоохоронних органах. Фото: ЕРА/UPG

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розпорядився провести аналітику дій правоохоронних органів, щоб "вичистити" із них щурів.

Про це глава уряду заявив на засіданні Кабміну.

"Я доручив почати аналізувати ефективність порушення кримінальних справ, проведення перевірок, підстав до них. Хочу зробити аналітику, де дур кожного правоохоронного органу буде очевидним. Далі я б хотів, щоб навколо порушень були конкретні прізвища посадових осіб, які відповідають за ці історії", - сказав Гройсман.

"Як правило, все відбувається таким чином: на бізнес направляються заходи впливу, щоб створити йому дискомфортні умови. Потім з'являються посередники, типу рекету, і пропонують залагодити питання за якісь винагороди", - зазначив прем'єр.

Він нагадав, що люди гинули на Майдані та продовжують віддавати свої життя на Донбасі, "а в тилу заводяться щури, які ініціюють схеми, що роблять країну біднішою".

"Прийшов час для чистки правоохоронної системи зсередини. Вважаю, що за кожного мають нести відповідальність ті, хто їх призначає. Я готовий вичищати систему Державної фіскальної служби, Національної поліції, прокуратури, СБУ, інших правоохоронних структур", - наголосив Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці готують провокації проти Кабміну - Гройсман

Володимир Гройсман неодноразово звинувачував правоохоронців у кришуванні контрабанди та бізнесу.

За його ініціативи у грудні 2017 року був ухвалений закон, який суттєво обмежує тиск на підприємців та можливість звинувачувати їх у криміналі. Його називають "маски-шоу стоп". Закон зобов'язує проводити обов'язкову відеофіксацію обшуку у підприємців під час досудового розслідування. Забороняє вилучати сервери і документи, без яких робота підприємства зупиняється. Бізнесмени мають право будь-якої миті викликати адвоката і вже разом із ним спілкуватися з прокуратурою чи фіскалами.

Якщо суд закрив справу проти фірми, то порушувати її повторно не можна, навіть якщо цього хоче інше силове відомство.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман оголосив чистку правоохоронних органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути