четвер, 29 грудня 2011 10:29

Грищенко пророчить парафування угоди з ЄС у лютому 2012 року

Грищенко пророчить парафування угоди з ЄС у лютому 2012 року

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко сподівається, що Угода про асоціацію з Європейським Союзом буде парафована до середини лютого 2012 року.

"Упевнений, що протягом першого кварталу, найімовірніше до середини лютого, ми проведемо парафування", - сказав міністр в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що саме парафування є суто технічною процедурою, яка не має принципового значення для долі Угоди про асоціацію.

"Набагато важливіше те, що на саміті було не просто заявлено на вищому політичному рівні про успішне завершення чотирирічних переговорів, але і підтверджено, що за всіма критеріями Україна є європейською країною, відносини якої з Євросоюзом мають всі підстави для розвитку", - підкреслив Грищенко.

"Не будемо забувати, що і в Україні, і за її межами було чимало сил, які розраховували на те, що після відомого судового рішення і реакції на нього європейських політиків, діалог між нашою країною та ЄС у принципі буде заморожений, а саміт не відбудеться, що кине державу в період стратегічної невизначеності", - зазначив глава МЗС.

Разом з тим, за його словами, українська дипломатія "не зробила їм такого подарунку". "Не сумніваюся, що альтернативи курсу на європейську інтеграцію немає. Це єдина зовнішньополітична стратегія, яка об'єднує все суспільство, всі регіони нашої країни, і всі частини політичної еліти", - сказав Грищенко.

За його словами, на саміті 19 грудня було підтверджено, що Україна не зійде з європейського шляху. "І в цьому полягає головний результат саміту. Жодного геополітичного повороту не відбулося. Переконаний, вже й не відбудеться", - підкреслив глава МЗС.

Він запевнив, що Україна буде дуже тісно співпрацювати з Росією та іншими партнерами на схід від своїх кордонів. "Але наш цивілізаційний вибір, очевидно, зумовлений історичною, культурною, ментальною приналежністю до тієї спільноти, яка вже декілька десятиліть успішно реалізує унікальний проект єдиної Європи", - зазначив Грищенко.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко пророчить парафування угоди з ЄС у лютому 2012 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути