пʼятниця, 29 листопада 2019 15:55

Гримчаку могли пропонувати посаду міністра в ОРДЛО, адвокат це заперечує

Гримчаку могли пропонувати посаду міністра в ОРДЛО, адвокат це заперечує
Захист каже, що адвокати все переплутали. Фото: СБУ

Детективи НАБУ клопочуть про продовження тримання під вартою екс-заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака.

Йому нібито пропонували посаду міністра в ОРДЛО, повідомляє "Українська правда".

У матеріалах суду вказано, що близька особа Гримчака є власником квартири у Донецьку.

Захист заперечував ризик втечі. Вказали, що Гримчак включений до санкційного списку РФ. Суд розкритикував аргументи, бо санкції не передбачають заборони перетину кордону Росії.

"Гримчак не давав жодних показань. Усе це про що йдеться, це матеріали негласних слідчих розшукових дій. І там Гримчак зазначив, що йому запропонували посаду у Міністерстві тимчасово окупованих територій. Він сказав там дослівно "на тій стороні". Малося на увазі, що на тій стороні – це по бульвару Лесі Українки, через дорогу. Бо там, де він сидів, – це було на одній стороні, а сам міністр сидів на іншій стороні бульвару Лесі Українки у Києві. ДНР не має міністерства ТОТ. А орган досудового розслідування вириває ці слова з контексту, і там не приводиться повний текст тієї бесіди, що була зафіксована", - повідомив адвокат Гримчака Дмитро Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гримчаку продовжили арешт

Зараз Гримчак сидить у Чернігівському СІЗО, на стан здоров'я не скаржиться. Наступний розгляд клопотання про продовження запобіжного заходу запланований на січень.

14 серпня Юрія Гримчака затримала у столиці Служба безпеки України та Націо­нальне антикорупційне бюро. Нібито вимагав $1,1 млн хабара від компанії за вплив на Верховний суд і чиновників Міністерств культури та юстиції, Київської міськдержадміністрації та Українського державного інституту культурної спадщини для ухвалення необхідних рішень.

Йшлося про стягнення через суд боргу з іншого підприємства та дозвіл на будівництво у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Гримчаку могли пропонувати посаду міністра в ОРДЛО, адвокат це заперечує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути