пʼятниця, 15 червня 2012 19:07

Григорович про виключення "Нашої України" з КОДу: "Діти, а ви на це маєте право?"

Григорович про виключення "Нашої України" з КОДу: "Діти, а ви на це маєте право?"
Лілія Григорович обурена виключенням "Нашої України" з КОДу. Фото: obozrevatel.com

На противагу диктатурі Януковича в Україні утворилась авторитарна трійка опозиції, яка бере на себе забагато прав.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявила "нунсівка" Лілія Григорович, коментуючи виключення партії Віктора Ющенка з Комітету опору диктатурі.

Вона вважає, що сьогоднішня об'єднана опозиція вже давно здала інтереси країни.

"Коли двоє чи троє людей в Україні, наприклад пан Кожемякін, який здав закон про мови, Харківські угоди, чи ще хтось, монополізує право говорити від імені України, говорячи навіть між собою на мітингу по захисту української мови, російською...Я хочу сказати, що "Наша Україна" є одним з засновників Комітету опору диктатурі, зокрема у Львові, Галичині. І ми прийняли рішення, що треба продовжувати роботу КОДу бо недавно в прямому ефірі зі мною Андрій Пишний заявив, що Комітет опору диктатурі припинив свою роботу, що замість нього у нас опозиція, яка складається із 6 партій. Це було сказано людиною, яка є першим заступником Яценюка, і це не остання людина, і якщо вони раптом реанімували КОД, то це прекрасно", - зазначила нардеп.

Григорович додала, що сьогодні опозиція може вирішувати за всіх і ділити округи, але не може захистити елементарних інтересів України.

"Ми стаємо сьогодні свідками того, що на противагу диктатурі Януковича у нас постав авторитаризм трьох. Трійка — це керівництво об'єднаної опозиції — Турчинов, Кожем'якін і Яценюк. Яке не має сили захистити закон про мови, але має сили їздити по Україні і ділити мажоритарні округи", - сказала вона.

"В мене особисто після здачі закону про мови, - додала політик, - яке відбулося в день зради 5 червня, немає жодних підстав не те, що довіряти, а взагалі вважати її опозицією. Я, як старше покоління української демократії, яка з 90-го року і яка не міняла партій і орієнтацій, хочу сьогодні зробити зауваження нашій об'єднаній опозиції: після того, як депутати партії "Батьківщина" голосували спільно з Партією регіонів закон про державну службу депутата Януковича, і дали 144 голоси, - це був перший дзвіночок, який засвідчив, що за владу боротися хочуть, а за Україну — ні. Другий дзвіночок був ще більш тривожним, коли були підписані Харківські угоди. Це була така міна, яка рванула під час підписання".

Об'єднана опозиція голосувала разом з владою одні проекти - інші провалила, обурюється Григорович.

"Я була в залі і бачила, як БЮТ пасивно здав Андрія Парубія, Гримчака з усіма домовленностями, на чолі із тим же паном Кожем'якіним. Третє — голосування за закон про вибори, всі лідери опозиції проголосували за нього і не дали українцям права обирати депутатів за відкритими списками. А тепер ще й мажоритарників обирає не виборець, не соціологічні служби, а оця наша авторитарна трійка. П'ята позиція — це закон про мови. Я вважаю 5 червня днем зради, бо такого провалу ще не було", - акцентувала нардеп.

І в цьому контексті Григорович хотіла б запитати у лідерів опозиції про виключення "Нашої України" з КОДу: "Діти, а ви на це маєте право?"

Зараз ви читаєте новину «Григорович про виключення "Нашої України" з КОДу: "Діти, а ви на це маєте право?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути