неділя, 04 березня 2018 21:47

Гриценко: Переговори з Путіним нічого не дадуть, а мінські угоди - обман

Гриценко: Переговори з Путіним нічого не дадуть, а мінські угоди - обман
Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко. Фото: 112 канал

Двосторонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним нічого не дадуть.

Таку думку в програмі "Гордон" на "112 Україна" висловив екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко, відповідаючи на запитання, чи зміг би він сісти за стіл переговорів з президентом РФ, якби був на місці президента України Петра Порошенка.

"Це вже той етап, коли задіяно міжнародні структури, наших партнерів. І тільки вони можуть бути гарантами досягнення чогось, тому що в такій ситуації, за таких можливостей, коли так запущено, що вже забрали Крим і говорити не хочуть, коли жодного кроку для відновлення довіри немає і бути не може... Це вже не питання Путін - Порошенко.

Путін вже просто Меркель в очі відверто бреше, що "їх там немає". Двосторонні переговори нічого не дадуть. Вони тільки можуть бути в умовах капітуляції", - сказав він.

Екс-міністр оборони вважає мінські угоди "обманом для всієї планети".

"Мінські домовленості - це обман всієї планети. Коли я читав лекцію в Черкасах, поставив запитання: хто читав текст мінських угод? Руку підвів тільки перший проректор. Я запитую в Голландії, Британії, в Америці - ніхто не читав, але всі повторюють цю мантру: вони не мають альтернативи, їх треба виконати. Я питаю у керівництва Нідерландів: ви справді так думаєте? Так. Тобто ви готові пробачити? Там же повна амністія, почитайте", - говорить Гриценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук дав пораду щодо переговорів із окупантами

"Тому коли слухаєш Порошенка чи Меркель, Макрона, які говорять про вибори після виведення російських військ, то це правильно. Не буде амністії за тяжкі злочини - правильно. Але там записано інше. Вибори в присутності російських військ, ніякого виводу російських військ не буде до того, контроль над кордоном тільки на останньому етапі. Вони (угоди - ред.) мертві, і я це сказав наступного дня після підписання. Час підтвердив", - додав він.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 року в Мінську в результаті переговорів було підписано документ, який передбачав припинення вогню на території Донецької та Луганської областей України.

У розробці і підписанні мирної угоди брали участь представник ОБСЄ, посол Гайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, представники самопроголошених ДНР Олександр Захарченко і ЛНР Ігор Плотницький.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко: Переговори з Путіним нічого не дадуть, а мінські угоди - обман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути