Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2014 14:17

Грицака назвали паркетним генералом, який не є фахівцем у АТО

Грицака назвали паркетним генералом, який не є фахівцем у АТО
Фото: uapress.info

Президент Петро Порошенко у своїх призначеннях покладається на тих людей, яких особисто знає. Так Gazeta.ua політолог Андрій Золотарьов прокоментував заміну керівника Антитерористичного центру при СБУ.

"Це така тенденція. Якщо подивитися на більшість призначень Порошенка, це саме ті люди, що можуть забезпечити йому інформаційний комфорт та особисту безпеку. З точки зору стратегічних завдань держави це неправильно. Бо країні потрібно вирішувати нагальні завдання. Тому керуватися треба професіоналізмом. Наприклад, із міністром закордонних справ Клінкіним питань немає. Коли він був послом у Німеччині, зробив більше, аніж від нього очікували — тоді їхня країна займала проукраїнську позицію. А от щодо професіоналізму Грицака є питання", - зазначив він.

За словами експерта, Грицак отримав таку посаду, бо очолював особисту охорону Порошенка. "Це виявилося головним аргументом. Хоча скоріш за все, як Гелетей (новий міністр оборони — "ГПУ"), Грицак є паркетним генералом. Він починав із прапорщика, а тепер виріс до першого заступника СБУ. Хоча талантами стратега не має. Як і не є фахівцем у проведенні Антитерористичної операції. В кращому випадку з приходом цієї людини, АТО не погіршиться. Бо загалом це — поліцейська операція. А у нас іде війна. Коли використовуються Збройні сили, керувати повинен військовий. Однак академію Генерального штабу Грицак не закінчував. Та й досвіду керівництва військами у нього немає. Я побоююся, що залишиться проблема у координації кількох відомств, які займаються Антитерористичною операцією.", - зауважив Золотарьов.

"А от Крутова звільнили, тому що він не справився із поставленою задачею. По-перше, має поважний вік. По-друге, стикнувся із тією війною, яку ніколи не готував", - додав політолог.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко призначив нового керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України. Замість Василя Крутова ним став Василь Грицак.

Зараз ви читаєте новину «Грицака назвали паркетним генералом, який не є фахівцем у АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути