пʼятниця, 07 грудня 2018 13:19

Грібаускайте - українцям: "Ворог може окупувати території, але ніколи не захопить ваші серця"

Грібаускайте - українцям: "Ворог може окупувати території, але ніколи не захопить ваші серця"
Литва підтримує Україну у боротьбі з російським агресором, каже Даля Грібаускайте. Фото: Reuters

Українці сильні духом у боротьбі з російським агресором. Про це сказала президент Литви Даля Грібаускайте на зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві.

"Чому ми зараз тут? Останні роки в Україні були дуже складними. Особливо після окупації Криму. Ми хочемо підтримати вас. Ваш народ має силу духу. Саме це може чинити опір агресору. Вони можуть захопити територію, але вони ніколи не заберуть ваші серця. Тому ваш обов'язок вірити у самих себе. Вірте у своє майбутнє, а ми будемо завжди поруч", - сказала литовський президент.

"Україна вчергове стримує відкриту агресію Росії на додаток до воєнних дій на Донбасі. Це агресія проти українського народу. Тому для литовців важливо бути з вами.

Сьогодні міжнародні організації не прийняли жодних санкцій проти російських дій. Проте ми прийняли свої національні санкції на знак протесту проти атаки в Керченській протоці. Також прийняли рішення надавати допомогу у вигляді амуніції, надсилаємо військових, кіберінструкторів, гуманітарну допомогу. Щоб допомагати вам боротися", - заявила вона.

Також Грібаускайте розповіла, що литовські міністри отримують "особисті погрози" від Росії.

Сьогодні Україна та Литва підписали угоду про працевлаштування та співробітництво у сфері трудової міграції. Документ має на меті забезпечити захист прав українців, які працюють у Литві, та, відповідно, литовських громадян в Україні.

Також - дорожню карту про стратегічне партнерство між країнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики підігнали танки на заборонену територію

Литва - член НАТО. Її президент Даля Грібаускайте неодноразово виступала на підтримку України у протистоянні російській агресії.

Зараз ви читаєте новину «Грібаускайте - українцям: "Ворог може окупувати території, але ніколи не захопить ваші серця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути