Ексклюзиви
вівторок, 12 травня 2009 08:49

Гральний бізнес мітингуватиме під вікнами Тимошенко

Гральний бізнес мітингуватиме під вікнами Тимошенко

12 травня о 09.00 перед будівлями Верховної Ради і Кабінету міністрів розпочнуться мітинги працівників компаній гральної індустрії України.

Близько п`яти тисяч осіб з усієї України протестуватимуть проти поспішної заборони грального бізнесу, що позбавить їх робочих місць, а бюджет країни - істотних надходжень, повідомили в Українській асоціації діячів грального бізнесу.

Працівники грального бізнесу обурені, що нещодавні трагічні події в Дніпропетровську спричинили політичні спекуляції, в результаті яких без роботи можуть залишитися 200 тис. зайнятих в галузі осіб.

"Вибух в одному із залів ігрових автоматів став причиною масових перевірок і закриття всіх гральних закладів, не дивлячись на наявність дозвільних документів і дотримання ними правил пожежної безпеки. Це також стало приводом для внесення на розгляд законопроекту про повну заборону грального бізнесу з 1 січня 2010 року", йдеться в повідомленні УАДГБ.

Виступаючи за посилення законодавчої бази, що регулює гральний бізнес, працівники галузі, в той же час, вважають, що процес цей має бути продуманим і зваженим, з урахуванням досвіду інших держав.

У Відкритому листі до народних депутатів працівники грального бізнесу просять "зупинити анархію і політичну спекуляцію навколо грального бізнесу, викликану трагічними подіями в Дніпропетровську".

Автори листа вважають, що ця трагічна подія потягла за собою низку поспішних і неправових дій з боку уряду і силових структур.

Зокрема, йдеться у Відкритому листі, не "розібравшись до кінця в ситуації і не з`ясувавши офіційних причин трагедії, український уряд того ж дня видав Розпорядження N494-р, в якому доручив більшості правоохоронних і контролюючих органів фактично знищити гральний бізнес".

Так, починаючи з 8 травня, в областях України почалися масові перевірки гральних закладів з боку всіх контролюючих органів. Метою цих перевірок, за словами працівників грального бізнесу, "є тільки одне - за будь-яку ціну, не дивлячись на наявність дозвільних документів, припинити діяльність гральних закладів".

При цьому працівники грального бізнесу підкреслюють, що "метою даного листа є не спекулятивні міркування на тему соціальної користі грального бізнесу. Перш за все, ми робимо акцент на тому, що в даний час порушуються наші права".

Автори листа заявляють, що вони займаються законним видом підприємницької діяльності, справно платять податки, зокрема, тільки в 2008 році бюджет України отримав близько 500 млн. грн. прямої платні за патенти і ще стільки ж від решти податків, ремонтують приміщення і прилеглі території, розвивають ринок туризму і реклами.

Важливо також, що в Україні в гральному бізнесі зайнято більше 200 тис. осіб. "За кожним з нас стоять сім`ї, діти. Неможливо в один день зупинити працюючі підприємства, звільнити масу людей, не виплативши їм встановлених компенсацій, припинити виконувати зобов`язання за договорами оренди і податками", - підкреслюється в листі.

"В жодній країні світу не було такого прецеденту", - заявили працівники грального бізнесу, додавши, що багато "років ми чекаємо цивілізованого і зрозумілого для кожного закону. Для нас закон – це стабільність і прогнозоване майбутнє".

За словами авторів листа, якщо Верховна Рада нарешті прийме закон про гральний бізнес, який вона не може прийняти вже 18 років, вони, безумовно, виконають всі вимоги, що будуть в ньому, проте для всіх дій необхідний розумний термін, інакше відразу в країні на 1% зросте безробіття і втрати понесуть бюджети міст і країни в цілому.

Працівники грального бізнесу просять ВР не "допускати беззаконня, не позбавляти величезну кількість громадян України роботи, особливо у важкий нинішній кризовий час. Ми просимо вас про цивілізоване вирішення проблеми, що склалася".

Як повідомлялося, вночі 7 травня в Дніпропетровську в залі ігрових автоматів ТОВ "Метро-Джек-пот" сталася пожежа, в результаті якої загинули дев`ять осіб, ще 11 були госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гральний бізнес мітингуватиме під вікнами Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути