Ексклюзиви
пʼятниця, 02 вересня 2016 15:55

ГПУ розслідує масштабний дерибан ЗСУ: виявили сенсаційні матеріали
6

Генеральна прокуратура має докази причетності колишнього керівництва Міноборони до знищення боєздатності Збройних сил України.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на комітеті з оборони.

"Генеральна прокуратура відкрила і розслідує низку кримінальних проваджень за фактом розкрадання військового майна ЗСУ і доведення їх до стану небоєздатності. Не розкриваючи таємницю слідства в деталях, можу сказати лише про те, що ми виявили сенсаційні матеріали. Вони свідчать, що колишні керівники Міністерства оборони виносили з відомства повний перелік наявного озброєння, що є абсолютно секретним документом. Опрацьовували його з метою знищення боєздатності Збройних сил України. Оцінку посадовим особам дадуть. Плануємо зробити це протягом поточного року", - сказав Луценко.

Він нагадав, що у спадок від Радянського Союзу Україна отримала понад 6 тис. танків, 6,5 тис. одиниць артилерії, майже 5,8 тис. бойових машин, понад 1000 бойових літаків, 400 вертольотів.

"Найбільші розпродажі відбулися до 2005 року. Більшість документів втратили чи знищили. Військова прокуратура відновлює ці матеріали на перевірках комерційних фірм, які проводили оборудки. У період 2005-2014 років продали військове майно за 1 837 299 000 гривень", - зазначив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко оприлюднив цифри у справі агресивної війни РФ проти України

Генеральний прокурор Юрій Луценко обіцяє вироки по Іловайську.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ розслідує масштабний дерибан ЗСУ: виявили сенсаційні матеріали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути