вівторок, 10 липня 2018 13:26

ГПУ підготувала справу Добкіна до суду

ГПУ підготувала справу Добкіна до суду
Справа Михайла Добкіна налічує 45 томів. Фото: kp.ua

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у справі екс-мера Харкова та чинного нардепа Михайла Добкіна про незаконне заволодіння земельними ділянками.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

"Колишній Харківський міський голова, його заступник - директор Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради, начальник управління містобудування та архітектури - головний архітектор міста Харкова, начальник управління земельних відносин Харківської міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, діючи в інтересах засновників обслуговуючого кооперативу та споживчого товариства, сприяли у пособництві останнім у незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова.

Таким чином, представники обслуговуючого кооперативу та споживчого товариства за пособництва вищезазначених службових осіб Харківської міської ради заволоділи земельними ділянками на території Харкова загальною площею понад 74 гектарів, чим спричинили збитки територіальній громаді Харкова на загальну суму понад 230 мільйонів гривень, що більше як в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян", - повідомила Сарган.

Далі обвинувальний акт скерують до суду для розгляду по суті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Добкіна поділилася пікантними фото з весілля

Верховна Рада зняла депутатську недоторканність із Михайла Добкіна 13 липня 2017-го. Його підозрюють у тому, що з групою осіб у шахрайський спосіб заволодів 78 га землі в Харкові. Вартість ділянок оцінили в 220 млн грн. Тоді Добкін був мером міста.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ підготувала справу Добкіна до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути