пʼятниця, 14 жовтня 2011 12:28

ГПУ: Мельниченко двічі намагався покинути Україну

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко двічі намагався покинути територію України, а 23 вересня слідчий СБУ виніс постанову про оголошення його в розшук.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури в п'ятницю, міжнародний розшук Мельниченка триває.

У Генпрокуратурі нагадали, що в рамках розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Мельниченка, для запобігання можливих спроб ухилитися від слідства було винесено постанову про заборону йому виїжджати за межі України до закінчення досудового слідства.

Разом з тим, Мельниченко перебуває в США і запевняє, що не ухиляється від слідства.

"Я перебуваю в США і збираюся подати до суду на генпрокурора Віктора Пшонку за розповсюдження недостовірної інформації щодо мене", - сказав він.

"Я не ухиляюся від слідства і не ховаюся. Я ніколи не підписував повісток про невиїзд, і не одержував їх від будь-якого правоохоронця... Крім того, я офіційно звернувся в СБУ з повідомленням про те, що готовий до будь-яких слідчих дій у разі необхідності", - додав екс-майор.

29 липня 2011 Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва від 23 червня 2011 року, яким той скасував постанову екс-генпрокурора України Святослава Піскуна від 1 березня 2005 року, який закрив кримінальну справу проти Мельниченка.

Кримінальну справу проти нього було порушено за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень та використання підроблених документів.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ: Мельниченко двічі намагався покинути Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути